• HPK-naisilta ei lopulta venymistä vaadittu, kun Suomessa dominoiva joukkue kohtasi LP Salon toistamiseen CEV Cupin toisella kierroksella. Ajoittain hurmoksellista lentopalloa sisältänyt toinen osaottelu päättyi kuten aikaisemmatkin kolme joukkueiden välistä ottelua tällä kaudella. HPK murskasi salolaiset 3–0 (25–21, 25–19, 25–18).

  Lähtökohdat otteluun olivat hämeenlinnalaisittain mukavat. Kaikki kotieränsä voittanut HPK tarvitsi vain kaksi erävoittoa saavuttaakseen paikan CEV Cupin neljännesvälierissä. Ottelu ei juuri yllätystä tarjonnut, sillä HPK murjoi LP Salon jälleen 3–0.

  Kotimaisissa otteluissa LP Viestinä tunnettu Salo aloitti ottelun odotetun kovaa. Se johti erää vielä sen loppumetreillä 18–20, mutta tämän jälkeen nousi pikatahtia rinnalle ja ohi. Tilanteessa 22–21 nähtiin taistelupallo, joka oli määräävä ottelun suunnan. Molemmat joukkueet pääsivät yrittämään katkaisua muutaman kerran tuloksetta ennen kuin hakkuri Piia Korhonen tinttasi torjunnan käsistä kriittisen pisteen HPK:lle. Michaela Madsenin ja Korhosen torjunta päätti erän ensimmäisestä katkaisupallosta.

  Toisessa erässä LP Salon pelin taso heitteli, kun taas HPK pystyi säilyttämään puolustusvoittoisen peli-ilmeensä kunnossa. Kerho nousi passari Katja Kylmäahon syöttövuorolla ratkaisevan tuntuisesti 9–11-tappiolta 15–11-johtoon ja venytti hetkeä myöhemmin etumatkansa kuuteen pisteeseen. Karoliina Fribergin hyökkäys kolmospaikalta torjunnan syliin lähetti lopulta HPK:n seuraavalle kierrokselle, kun sarjapiste varmistui.

  Kosmeettiseksi muodostunut kolmas erä oli täyttä kotijoukkueen hallintaa. Toisen teknisen aikalisän jälkeen HPK karkasi lopullisesti, ja taas ottelun kovimmat pisteet koonnut Piia Korhonen sai kaunistella lukemiaan muotoon 17/+12.

  Korhosen tehoista huolimatta Kerhon parhaan titteli meni 10 pistettä tehneelle Salla Karhulle (+8). Salon arvokkain pelaaja oli jälleen kerran keskitorjuja Nadezhda Gohštein samoilla tehoilla.

  Karhun mielestä asenne oli avaintekijä HPK:n kauden neljännessä Salo-voitossa.

  – Oli hauska pelata. Kaikilla oli hyvä fiilis, niin oli mukava pelata. Uskon, että meillä oli parempi asenne ja iloisuus pelissä. Salo oli valmis peliin ja lähti heti tiukalla syötöllä. Meillä oli parissa kohtaa vähän ongelmiakin sen kanssa. Minua itseäni ainakin hieman jännitti, mutta sitten kun päästiin kunnolla peliin mukaan, niin se auttoi, yleispelaaja kertoi ottelun jälkeen.

  HPK:n päävalmentaja Luca Chiappinin mukaan hämäläiset voittivat, koska olivat taas vahvempia. Valmentaja oli varautunut, että Salo muuttaa peliään edellisen tappion jälkeen.

  – Emme oikeastaan pelanneet omaa parasta peliämme, koska he pelasivat eri tavalla kuin viimeksi. He syöttivät aggressiivisesti, eikä silloin ole helppoa, koska he torjuvat myös hyvin, Chiappini analysoi.

  Hän kehui erityisesti kovaan paineeseen asetettua hakkuri Korhosta.

  – Salo muutti alussa hieman peliään Piiaa vastaan. He ovat yrittäneet laittaa pelaajia hänen eteensä jo kahdesti, mutta se ei ole toiminut, koska Piia on mielestäni Suomen parhaita hakkureita. Hän on aika tehokas, vaikka hän on niin nuori.

  HPK:ta odottaa CEV Cupin neljännesvälierissä kauden selvästi kovin eurovastus, Mestarien liigan hallitseva voittaja, VBC Pomì Casalmaggiore, kun italialaiset pitävät suosikin asemansa omassa toisen kierroksen parissaan. Tämä herättää innostuneita ajatuksia kerholaisissa.

  – Ensinnäkin olen iloinen, että italialainen joukkue tulee tänne, koska Casalmaggiore on Euroopan huippua. Heidän saamisensa tänne on myös hyvä asia suomalaiselle lentopallolle. Heidän pelipaikkakuntansa Cremona on myös suurenmoinen kaupunki, joten siellä on mahtava vierailla, italialaisvalmentaja tuumi.

   

  Tilastot

  HPK–LP Salo 3–0 (25–21, 25–19, 25–18)

  Parhaat pistenaiset:

  HPK: Piia Korhonen 17/+12, Allison Mayfield 11/+4, Salla Karhu 10/+8

  LP Salo: Pauliina Vilponen 13/+6, Nadezhda Gohštein 10/+8, Vera Klimovich 9/+7

  Parhaat pelaajat: Salla Karhu (HPK) ja Nadezhda Gohštein (LP Salo)

   

  Linkit

  http://www.cev.lu/Competition-Area/MatchPage.aspx?mID=29237&ID=969&CID=5737&PID=1504&type=LegList

  http://www.cev.lu/Competition-Area/CompetitionNews.aspx?ID=969&NewsID=24699

  Tagit: hpk  lp salo  lp viesti  cev cup  #CEVCupW  otteluraportit  
    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä