• Keskiviikon nihkeä tappio LP Viestiä vastaan pyyhittiin nopeasti HPK-naisten mielistä sunnuntaina. Kerho suoritti menestyksekkään ryöstöretken Huittisiin, jossa LP-Vampula kaatui vielä selvemmin kuin edellisellä yrittämällä joulukuussa: suoraan erin 0–3 (20–25, 15–25, 22–25).

  Sunnuntain ottelu oli HPK:n komennossa jo alusta asti. Vierasjoukkue hankki neljän pisteen johdon jo ensimmäisen kahdeksan pallon aikana, kun Vampulan vastaanotto vasta heräili otteluun. Tämä johto kaventui loppuerän aikana enää kahteen hämeenlinnalaisten hallitessa myös vastaanottohyökkäyksillään.

  Toisen erän HPK avasi kapteeni Chloe Collinsin syöttövuorolla tylysti 0–5 ja ero repesi Yasmine Madsenin vuorolla nopeasti kymmeneen (3–13). Vampulan löydettyä oman vahvan syöttöpelinsä kotijoukkue kiipesi tekniselle aikalisälle viiden pisteen päähän, mutta loppuerässä HPK:n torjunta oli liki ohittamaton. Kaikkiaan seitsemän torjuntapistettä siivittivät Kerhon selvään erävoittoon ja sarjapisteeseen.

  Erätauon jälkeen Vampula paransi selvästi omaa peliään, kun taas reilut kaksi erää ilman vaihtoja pelanneen HPK:n seitsikon keskittyminen alkoi hieman karata. Vieraat tekivät virheitä, ja Vampula johti parhaimmillaan vielä 16–13. Pallokerho paransi peliään vielä loppua kohti ja hankki kolmen pisteen johdon juuri ennen eräpalloja. Madsenin kylmäpäinen verkkonauhasyöttö katkaisi pelin ensimmäisellä ottelupallolla.

  Yleispelaajana ensimmäisen kokonaisen ottelun sitten kauden alun pelannut Vicky Savard iski pisteitä laidaltaan tasaiseen tahtiin ja valittiin pelin parhaaksi pelaajaksi suuresta virhemäärästä huolimatta. Tehoihin 14/+2 mahtui neljä ässäsyöttöä ja kaksi torjuntaa. Kolmannessa erässä pimennetty hakkuri Suvi Kokkonen ja keskipelaaja Madsen säestivät 11 pisteellään ja erinomaisella hyökkäystehokkuudella (62 ja 75 prosenttia).

  Savardin mukaan peli ratkaistiin syöttämällä.

  – Molemmat syöttivät tosi aggressiivisesti ja joka pisteestä taisteltiin. Lähdimme peliin ajatellen, että joka peli on oma lukunsa ja nyt Vampulalla oli uusi pelaajakin, kanadalainen sanoi.

  Yasmine Madsenin mielestä sunnuntai oli henkisestikin hyvä korjaus heikon LP Viesti -ottelun jälkeen.

  – Peli oli meiltä ihan hyvä. Saimme pidettyä sen hallussamme, vaikka erien puolivälissä oli vaikeaa, koska vastustajalla oli hyvä syöttö, keskitorjuja kommentoi.

  Savardin maannainen Sarah Blomgren vastasi puolestaan kotijoukkueen isoimmasta pistemäärästä (11/+6) ja hänet valittiinkin Vampulan parhaaksi. Toisen ottelunsa pelannut brasilialaisyleispelaaja Nayara Ferreira paransi kolmannessa erässä, mutta jäi tehoihin 9/+2.

  HPK-päävalmentaja Luca Chiappinin mielestä vierasjoukkue onnistui hyvin kovasyöttöistä kotijoukkuetta vastaan.

  – Ottelu oli aika hankala, ja tiesimme, että Vampula saa yleisöstä lisävirtaa. Tämä ottelu oli meille hyvä tilaisuus harjoitella negatiivisen vastaanoton jälkeistä hyökkäystä ja onnistuimmekin siinä hyvin (45%). Olen tyytyväinen, sillä sitä osa-aluetta olemme muutenkin pyrkineet kehittämään, Chiappini kiteytti.

  Vampula-ottelu oli HPK:lle jo kuudes tänä vuonna. Seuraavien kuuden viikon aikana Kerho pelaa yhteensä kuusi kertaa, tosin kahdesti ensi viikonvaihteessa.

  – Olemme pelanneet paljon ja ensi lauantaina pitää jaksaa Kangasalaa vastaan. Täytynee antaa välillä vähän lepoakin pelaajille, koska he tarvitsevat sitä, päävalmentaja suunnitteli.

  Tilastot

  LP-Vampula–HPK 0–3 (20–25, 15–25, 22–25)

  Parhaat pistenaiset:

  LP-Vampula: Sarah Blomgren 11/+6, Nayara Ferreira 9/+2, Hilkka Hujanen 8/-3.

  HPK: Vicky Savard 14/+2, Yasmine Madsen 11/+9, Suvi Kokkonen 11/+8.

  Hyökkäys: 31%–49%.

  Vastaanotto: 45%–42%.

  Torjunnat: 3–10.

  Ässät 8–10.

  Puolustukset: 37–39.

  Tagit: lp-vampula  mestaruusliiga  otteluraportit  
    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä