• HPK ja LP Kangasala pelasivat taistellen täydet erät tiistai-iltana Pitkäjärven koululla. Kerho nousi hurjan trillerin päätteeksi takaa ohi ja voitti ottelun erälukemin 2-3 (25-27, 25-13, 22-25, 26-24 ja 15-17).

  Otteluparin toisesta välieräottelusta muodostui kahden kovan joukkueen tahtojen taisto, joka ei jättänyt katsojia kylmäksi. HPK onnistui nousemaan takaa ohi ottelun viidennessä erässä selvitettyään peräti 5 LP Kangasalan ottelupalloa. Kauden tärkeimmillä hetkillä venynyt Kerhon joukkue näytti kulmahampaitansa ja otti mentaalisesti kovassa painetilassa voiton itselleen.

  Ottelusarja jatkuu huomenna keskiviikkona 30.1.2016 Elenia-areenalla, kun HPK saa ensimmäisen mahdollisuuden katkaista ottelusarja klo 18:30 alkavassa ottelussa. Tätä herkkua ei kannata jättää väliin!

  Valmentajien ja avainpelaajien kommentit

  Luca Chiappini, HPK:

  - Olen väsynyt. Kuten Lindsay sanoi, oli hullu peli. Kangasala pelasi ja syötti tosi hyvin. Pelasivat todella hyvää vastaanottohyökkäyspeliä. Pelissämme oli ylä- ja alamäkiä koko pelin ajan. Kuten näitte, minun täytyi vaihtaa paljon pelaajia tilanteiden mukaan ottelun aikana ja se toimi. Jos koskaan, niin tänä iltana, tämä oli kaikkien pelaajien voitto. Se on varma asia. Pelaajien mentaalinen valmistautuminen peliin oli tänään ottelun avaintekijä. Pari palloa voi keikauttaa tasapainon suuntaan tai toiseen.

  Ismo Tahvanainen, LP Kangasala:

  - Onnittelut HPK:lle. Tottakai olen pettynyt häviöön, sillä tilastojen valossa meidän ei olisi pitänyt hävitä. Kohtalokkaat virheet, jotka teimme, teimme erien lopussa. Kaikki tilastot puhuvat puolestamme, mutta tässä vaiheessa kun joukkueet ja pelaajat tuntevat toisensa kukaan ei pysty kaivamaan mitään uutta ja yllättävää hihasta. Mikä tarkoittaa sitä, että yksilöiden mentaalinen vahvuus on se, joka ratkaisee kumpi joukkue voittaa tai häviää. Lopussa HPK:n yksilöt olivat vahvempia ja kurinalaisempia, kuten näitte viimeisessä viidessä pallossa. Valitsimme vääriä passinpaikkoja ja teimme vääriä valintoja. Passarimme teki vääriä valintoja pelin lopussa, se on varmaa. Nämä ovat pudotuspelejä ja kuten olen aikaisemmin sanonut, pelit ratkaistaan erien viimeisen viiden pisteen aikana. Silloin nähdään kuka on pelaaja ja kuka ei. Tiedän, että ottelu ratkaistiin tehtyjen virheiden erossa ja meidän kurittoman sekä heidän kurinalaisen pelin tuloksena. En halua analysoida enempää, koska HPK:n peli nojaa yksilöihin ja se ei ole, anteeksi vaan, nopeatempoista ja taktisesti vaikeaa lukea. Meidän täytyy vain olla kurinalaisempia ja olla kovempia tietyissä pelitilanteissa. Esimerkiksi neljännessä erässä johdimme jo 21-16 ja voitimme vaivoin. Kuten jo sanoin, he olivat meitä vahvempia yksilöinä. He eivät tehneet virheitä lopussa, laittoivat vain palloa yli meidän puolelle ja me teimme virheet. Huomenna on viimeinen mahdollisuutemme, joten odotan joukkueeni pelaavan jatkuvasti tavalla jolla pystymme. Ei siten, kuten tänään. Täytyy pelata kurinalaisesti pallo-pallolta, koska erot joukkueiden välillä ovat niin pienet.

  Allison Mayfield, LP Kangasala: 

  - Peli oli meidän käsissä, mutta päästimme voiton valumaan sormien välistä. Koko ottelussa meillä oli ylä- ja alamäkiä; hyviä sekä huonoja asioita. Emme tehneet pisteitä, kun niitä tarvitsimme. Emme pystyneet rentoutumaan erien lopussa. Meidän tulisi pelata omaa peliämme ja olla ajattelematta liikaa. Meillä oli viisi mahdollisuutta voittaa, mutta ei pystytty käyttämään niitä. Nyt on käännettävä ajatukset huomiseen ja olla valmiina. 

  Lindsay Stalzer, HPK: 

  - Se oli hullu peli. Luonnollisesti olemme innoissamme, että voitimme. Mielestäni emme pelanneet parasta lentopalloa, se on varma. Tunnustus Kangasalalle heidän syöttöpelistä, joka oli todella kovaa tänä iltana. Olen iloinen voitosta ja nyt täytyy keskittää ajatukset huomiseen peliin.

  Ottelun parhaat pistenaiset

  HPK: Lindsay Stalzer 25/+12, Keao Burdine 16/+2 ja Karoliina Friberg 12/+11
  LP Kangasala: Shelby Dalton 22/+14, Allison Mayfield 21/+11, Eveliina Vilponen 14/+12

  Ottelun parhaat pelaajat

  Ottelun parhaina pelaajina palkittiin HPK:n yleispelaaja Lindsay Stalzer ja LP Kangasalan hakkuri Shelby Dalton.

  Linkit

  Ottelutilasto: LP Kangasala - HPK, 2. välierä 29.3.2016
  Lehdistötilaisuus: LP Kangasala - HPK, 29.3.2016
  Mestaruusliiga: HPK:n kantti kesti - voiton päähän finaaleista

  Tagit: otteluennakot  otteluraportit  
    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä