• [Otteluennakko] HPK vs LP-Vampula│su 15.10.2017 klo 18.00│Elenia-areena

  Toisena joukkueena Hämeenlinnaan HPK:ta haastamaan saapuu LP-Vampula Huittisista. Kotijoukkue lähtee suosikkina viime kauden puolivälierävastustajaa vastaan parantamaan etenkin torjunnan jälkeistä hyökkäystä.

  Rajusti uudistunut HPK on pelannut alkukaudesta eniten otteluita naisten mestaruusliigajoukkueista. Tänä sunnuntaina se saa päätökseen runkosarjan ensimmäisen neljänneksensä, kun se kohtaa kuudennessa pelissään LP-Vampulan.

  HPK-päävalmentaja Luca Chiappinin mielestä tiivis ottelutahti ei haittaa vielä. Harjoitusottelut väliin jättänyt hämeenlinnalaisjoukkue onkin saanut kehittää peliään ahkerasti kilpailullisissa otteluissa.

  – Olen tyytyväinen, että olemme saaneet pelata paljon, koska meidän tarvitseekin pelata. Tietenkään tilanne ei ole kovin tasapainoinen, mutta keskitymme omaan kehittymiseemme enemmän kuin yksittäisiin otteluihin, Chiappini kommentoi.

   

  Kerho on pelannut edellisen viikon aikana kaksi vierasottelua, joista jäi käteen selvä 0–3-vierasvoitto Orivedeltä. Peli on mennyt eteenpäin joka ottelussa, ja torjunta-puolustus alkaa olla vaadittavalla tasolla.

  Hyökkäyksessä on kuitenkin vielä parannettavaa. Hakkuri-yleispelaaja Suvi Kokkonen on löytänyt oman huippuvireensä, mutta joukkue tekee yhä liikaa virheitä. LP Viesti -ottelun ensimmäisen erän ratkaissut virhesuma on jäänyt taakse, mutta keskiviikkona HPK antoi OrPolle kolmessa erässä 16 pistettä epätarkoilla lyönneillään.

  Chiappini odottaa sunnuntaina lisää tehoja torjuntavaimennusten ja puolustusten jälkeen.

  – Orivedellä torjuimme ja puolustimme aika paljon, mutta meillä oli vaikeaa kääntää niitä tilanteita pisteiksi. Teimme liikaa virheitä. Työskentelemme sen parissa tällä hetkellä.

  Laitahyökkääjät Vicky Savard ja Laura Baggi saanevat jatkaa kuusikossa sunnuntainakin, sillä selkävaivaisen Salla Karhun pelaaminen on vähintään epävarmaa.

  – Hän on harjoitellut, muttei hyppinyt. Toivon, että hän olisi saatavilla sunnuntaina, Chiappini selvittää.

   

  LP-Vampula ei puolestaan ole sarjapisteillä juhlinut sen jälkeen, kun se taisteli avausviikonloppuna viisieräisen voiton Pihtiputaalla. HPK:n kaatamia LP Kangasalaa ja OrPoa vastaan huittislaiset voittivat vain yhden erän, ja viime perjantaina kylmää kyytiä antoi kautensa avannut LP Viesti.

  Hämeenlinnalaisittain tuttu pelaaja Vampulan vakiokuusikossa on keskitorjuja Roosa Nieminen, joka kuului viime vuonna HPK:n finaaliryhmään ja toissa kaudella mestarijoukkueeseen. Isompaa tulosvastuuta kantavat nuorten maajoukkueen laituri Hilkka Hujanen ja kanadalaishakkuri Sarah Blomgren.

  Joukkue on sarjan nuorimpia, keski-iältään juuri ja juuri 20 vuotta. Peliä pyörittää vasta 18-vuotias nuorten maajoukkuepassari, Veda Mansikkaviita.

  – Joukkue pelaa aggressiivisesti. Kenelläkään ei ole helppoa heitä vastaan. Kun nuoret pääsevät vireeseen, heitä ei ole helppo pysäyttää. Yritämme pitää heidät hallinnassa, Chiappini ennakoi.

  Vampulan isoin mahdollisuus on pelaajien kuormituksessa. Huittislaisten edellisen ottelun jälkeen HPK on pelannut enimmäkseen samalla seitsikolla kaksi ottelua. Pallokerhon pelaajamateriaalin kärki on leveämpi, mutta alkukauden taakka saattaa näkyä sunnuntainakin virheinä. Vampulan kokoonpanossa on sen sijaan enemmän nimiä kuin viime kaudella.

  Tagit: lp-vampula  mestaruusliiga  otteluennakot  
    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä