• HPK oli täysin ylivoimainen myös viikon toisessa naisten Mestaruusliigan kotiottelussaan. Perjantaina liigakärjen uhriksi jäi Pihtiputaan LiigaPloki, joka ei saanut itsestään juuri mitään irti ja hävisi 3–0. Eränumerot iskettiin pikatahtia lukuihin 25–7, 25–9, 25–13.

  Mestaruusliigan varsinaisista seuroista viimeisenä HPK:ta vastaan asettunut LiigaPloki sai kylmää vettä niskaansa heti alussa. Pallokerho sai ensimmäisessä erässä aikaan pitkiä syöttövuoroja, joista Karoliina Fribergin putki venyi yhdeksän pisteen mittaiseksi ennen verkkosyöttöä. Ploki jäi erässä täysin telineisiin ja teki itse vain yhden pisteen, jonka hyökkäsi vieraiden illan paras pelaaja Elizabeth Field.

  Toinen erä alkoi samoilla linjoilla. HPK karkasi Hillary Hurleyn syöttövuorolla jo 6–0-johtoon ennen kuin LiigaPloki sai pistetilin auki. HPK:lla tuntui jälleen onnistuvan kaikki, ja Hurleyn toisella syöttöputkella se karkasi jo 22–7:ään. Hakkuri Piia Korhonen jatkoi hyvää peliään Katja Kylmäahon loistavista passeista ja johdatti Kerhon toiseen murskaerävoittoon.

  Kolmannen erän alussa HPK käytännössä ratkaisi voittonsa venymällä tekniselle aikalisälle 14–3-johdossa. Tämän jälkeen peli tasoittui hieman ja pisteitä tehtiin tasatahtia. Lopulta Karoliina Fribergin kolme peräkkäistä ässää päättivät ottelun, kun erätaukoa lukuun ottamatta tuntiakaan ei ollut pelattu.

  Hieman sairastelusta kärsinyt LiigaPloki oli todella vaisu. Kun HPK-torjunta antoi painetta liigan pistepörssin ykkösnimelle Tamara Kmezicille ja muille Ploki-hyökkääjille, he epäonnistuivat ja hämeenlinnalaiset korjasivat hedelmät.

  Isoimmat LähiTapiola-pisteet kuittasi yleisön parhaaksi valitsema Korhonen, joka latoi kentällä 16 pistettä tehoin +15. HPK:n parhaana kuitenkin palkittiin varmasti pelannut libero Eveliina Rautiainen. Yleispelaajista Allison Mayfield oli perjantaina huilivuorossa, mutta hänen tilallaan Salla Karhu pelasi hienon ottelun (13/+9).

  Rautiainen kehuikin maajoukkueessakin pelanneen Karhun sisääntuloa.

  – Jokainen pelasi hyvin tänään. Salla tuli hienosti peliin mukaan. Se oli tosi upeaa, kun hän otti muutaman torjunnan heti alkuun. Siitähän se meininki vain syttyi, Rautiainen hehkutti.

  Hänelle jäi kuva, että kaikki, mitä HPK teki, onnistui, vaikka vastustaja olikin huono.

  – Jotenkin tuntui, että LiigaPloki ei pelannut tänään ihan parastaan. Olimme kuitenkin valmistautuneet niin, että keskittyminen peliin on tärkeintä. Meillä oli hyvä taktiikka. Se ei rakoillut missään vaiheessa.

  Tilastoja katsottuaan HPK:n päävalmentaja Luca Chiappini nosti joukkueen suorituksesta esiin passit ja vastaanottohyökkäykset. Hänkin myöntää, että HPK pääsi lopulta aika helpolla.

  – En odottanut ihan tällaista vastuksen puutetta Plokilta. Pelasimme kuitenkin omaa otteluamme. Mitä toisella puolen kenttää tapahtuu, on oikeastaan toisen valmentajan asia. Nyt meidän pitää keskittyä sunnuntaihin, Chiappini totesi.

  Kerhon kotiotteluviikko huipentuu sunnuntaina otteluun Rovaniemen Woman Volleyta vastaan, jonka HPK kohtaa uudelleen jo keskiviikkona vieraissa.

  Tilastot

  HPK–LiigaPloki 3–0 (25–7, 25–9, 25–13)

  Parhaat pistenaiset:

  HPK: Piia Korhonen 16/+15, Salla Karhu 13/+9, Hillary Hurley 10/+6

  LiigaPloki: Elizabeth Field 5/+1, Deprece Washington 5/-2, Vilma Ruuska 3/-2

  Parhaat pelaajat: Eveliina Rautiainen (HPK) ja Elizabeth Field (Ploki)

  LähiTapiola-pisteet: 3p Korhonen, 2p Rautiainen, 1p Karhu

  Linkit

  http://www.mestaruusliiga.fi/tilastot/naiset-runkosarja.html

  Tagit: mestaruusliiga  otteluraportit  hpk  liigaploki  
    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä