• Lentopallon Suomen cup 2016–17 alkoi HPK-naisten osalta keskiviikkona Huittisissa LP Vampulan vieraana. Cupin toisen kierroksen avausosassa HPK jatkoi siitä, mihin ensimmäisissä liigapeleissä oli jäänyt, eikä hävinnyt erääkään. 0–3-voitossa eränumerot merkittiin hämeenlinnalaisten hyväksi 21–25, 21–25 ja 23–25.

  Erät olivat kaikki melko tasaisia aina loppupuolelle asti, jolloin HPK onnistui nykäisemään turvallisen johdon aina ennen ratkaisupalloja. Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä paremmin Vampula pystyi haastamaan. Toista erää se johti 19–17 ja kolmas oli loppuhetkillä tasatilanteessa 21–21.

  Numerot olisivat voineet olla HPK:lle paljon tylymmät, jos se ei olisi pelannut sunnuntaina kuluttavaa kolmieräistä liigassa ykköshaastajaansa LP Viestiä vastaan. Päävalmentaja Luca Chiappinin mukaan väsymys näkyi peliesityksessä.

  – Emme pelanneet parasta lentopalloamme, mutta tiesimme, että näin käy, koska Viesti-ottelu vei paljon henkistä energiaa. Voitto oli tärkeä, joten kaikki on hyvin. Meidän täytyy keskittyä nyt (perjantain liiga)otteluun Kangasalaa vastaan, Chiappini totesi ottelun jälkeen.

  Chiappini sanoi, että HPK keskittyi enemmän omaan suoritukseensa kuin vastustajaan.

  – Vampula syötti todella hyvin ja onnistui antamaan painetta vastaanottohyökkäyksiimme. Mielestäni torjuimme ja puolustimme hyvin. Tavoitteemme oli voittaa 3–0 ja niin tapahtui.

  Piia Korhonen oli jälleen kentän tehokkain 17 pisteellään ja plus-miinus-merkinnällä 11. Yleispelaaja Salla Karhu pelasi kauden ensimmäisen virallisen ottelunsa aloitusseitsikossa Hillary Hurleyn paikalla ja iski yhdeksän pistettä. Myös toinen yleispelaaja, Allison Mayfield kokosi yhdeksän pistettä ja palkittiin HPK:n parhaana pelaajana.

  Vampulan pisterohmut olivat hakkuri Binetou Sow (12 pistettä) ja yleispelaaja Elli-Noora Hiltunen (11). Kuitenkin Sow romahti virheidensä myötä teholukemaan -2.

  Kahdeksan pistettä tehnyt keskitorjuja Michaela Madsen myöntää itsekin vaisuuden, vaikka tulos oli odotusten mukainen.

  – Vähän jäi vajaaksi, mutta voitto tuli niin se on tärkeintä. Olimme puristaneet energiat siihen Viesti-peliin, niin luulen, että se jännitys raukesi emmekä pystyneet antamaan tänään sataa prosenttia, Madsen miettii.

  Suomen cupin välieräpaikka ratkeaa tiistaina 8. marraskuuta Elenia-areenalla. Toisesta osasta HPK tarvitsee vain yhden erävoiton eli ottelupari vaikuttaa jo melko selvältä. Ennen cupin jatkumista HPK kohtaa kuitenkin Mestaruusliigassa perjantaina LP Kangasalan ja pelaa ensi viikolla kaksi ottelua mestarien liigan karsintaa Minchanka Minskiä vastaan.

  Tilastot

  LP Vampula–HPK 0–3 (21–25, 21–25, 22–25)

  Parhaat pistenaiset:

  Vampula: Binetou Sow 12/-2, Elli-Noora Hiltunen 11/4, Katja Metsäkoivu 8/6

  HPK: Piia Korhonen 17/11, Salla Karhu 9/5, Allison Mayfield 9/1

  Parhaat pelaajat: Binetou Sow (Vampula) ja Allison Mayfield (HPK)

  Tagit: HPK  Vampula  Cup  Suomen Cup  lentopallo  otteluraportit  
    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä