• Keskiviikkona avautuu harvinainen mahdollisuus nähdä Suomessa yksi maailman parhaista lentopallojoukkueista, turkkilainen Eczacibasi VitrA Istanbul.

  Istanbul pelaa Hämeenlinnan Lentopallokerhon vieraana naisten Mestarien liigan ottelun. Viime viikolla Istanbul kamppaili vielä astetta kovemmassa turnauksessa: joukkue saavutti pronssia seurajoukkueiden MM-kisoissa Kiinassa.

  Suomen mestarien (Euroopan kentillä ytimekkäästi vain Hämeenlinna) Mestarien liiga -avaus antoi toivonkipinää. Kazanin Dinamo paiskoi kotikentällään selkeät voittolukemat, mutta Hämeenlinna pystyi väläyksittäin mallikkaaseen peliin.

  Viimeistään nyt kun edessä on ensimmäinen kotiottelu, Hämeenlinnan on alettava nauttia tosissaan. Sillä nauttimisestahan on oltava kyse: huippu-urheilijat janoavat haasteita, ja sellaisen Euroopan paras seurajoukkuekilpailu todellakin tarjoaa.

  Moni on valmis tuomitsemaan ottelun jo etukäteen erin 3-0 Istanbulille. Niin yksinkertaista urheilu ei ole. Erävoittokin olisi toki Hämeenlinnalle jo pieni sensaatio. Vastustajan huono valmiustila, tähtipelaajien lepuuttaminen, kotijoukkueen ylisuorittaminen… moni asia voi johtaa siihen, että hämeenlinnalaiset saavat ainakin kertaalleen nostaa kätensä kohti Elenia Areenan kattoa erävoiton merkiksi.

  Sinivalkolasit päässä huomaa helposti, että keskiviikon ottelun kaltainen hetki voi olla käänteentekevä nuorille suomalaispelaajille: Hämeenlinnan Suvi Kokkoselle ja Ronja Heikkiniemelle. Yleispelaajat Kokkonen, 18, ja Heikkiniemi, 20, tähtäävät lentopalloilijoina korkealle. Keskiviikkona tarjoutuu hyvä paikka näyttää, että kansainvälisille kentille on rahkeita.

  Jos ja kun Hämeenlinna mielii ottelusta positiivista antia, on sen annettava kaikkensa. Vaikuttaa itsestään selvältä, mutta helppoa se ei tosipaikan tullen ole. Jokaiselta pelaajalta – valmentajasta puhumattakaan – on löydyttävä rämäpäistä rohkeutta ja uskoa omiin kykyihin. Siedettävän tappion tavoittelu pyyhitään sanakirjasta. Sen sijaan on ymmärrettävä, että jokainen piste on pieni voitto. Jarruttelemalla ei ole lentopallo-ottelua koskaan voitettu.

  Hämeenlinna on osoittanut nousutrendiä viime viikkoina. Kuuteen viime liigaotteluun joukkue on hävinnyt vain yhden erän. Keskiviikkona kello 20 alkaen vastus tulee kuitenkin aivan eri kastista. Läpihuutojuttu tekisi hallaa niin Hämeenlinnan joukkueelle kuin koko kotimaiselle lentopalloilulle. Hämeenlinnan, Eurooppa-kauden suomalaisen lippulaivan, tehtävä onkin todistaa, että se kuuluu maanosan valioiden joukkoon.

  Pasi Tuominen, lentopallo.info

  Tagit: #clvolleyw  cev champions league  Istanbul  Eczacibasi VitrA Istanbul  
    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä