• HPK-naiset on solminut loppukauden pituisen sopimuksen passari Bryn Kehoe Eatonin kanssa. Yhdysvaltalainen saapuu Hämeenlinnaan 2-sarjan Kokkolan Tiikereistä, mutta tarjoaa uuden seuransa käyttöön kovan luokan kokemusta ja pelisilmää.

  Bryn Kehoe Eaton on kokenut pelaaja, jonka vahvuuksia ovat peliäly ja -nopeus. Hänen on määrä tuoda leveyttä HPK:n jo valmiiksi vahvaan hyökkäyspeliin, mutta hän on myös hyvä puolustaja. 179-senttinen passari liittyy joukkueeseen noin viikon päästä.

  Päävalmentaja Luca Chiappinin mukaan HPK värväsi Kehoe Eatonin, koska tämä on erinomainen ja kokenut passari. Kehoe on valmentanut Yhdysvaltain yliopistosarjassa ja opiskellut samalla urheilujohtamista.

  – Toimimme pitkällä tähtäimellä, ja pudotuspelejä ajatellen kaikki vahvistukset ovat hyödyksi. Mielestäni hän pystyy ensinnäkin parantamaan harjoittelumme laatua, mutta myös olemaan hyödyllinen kentällä, Chiappini taustoittaa hankintaa.

  Kertaalleen ammattilaisena lopettanut jenkkipeluri lähestyi liigaseuroja uuden alun toivossa. HPK otti kopin Kehoe Eatonin kyvyistä. Pelaaja itse liittyy mestarijoukkueeseen mielellään.

  – Harjoiteltuani joukkueen ja puhuttuani Lucan (Chiappini) kanssa, tiedän, että joukkue parantaa lisää kauden edetessä. Tuon (seuraan) lentopallotaitoni, mutta ennen kaikkea lupaan olla kilpailuhenkinen, ahkera ja kannustava koko joukkuetta kohtaan, Kehoe Eaton vakuuttaa.

   

  Kehoe Eatonin kaltaisia meriittejä ei monella Mestaruusliiga-pelaajalla ole. 30-vuotias amerikkalainen on pelannut vuosikymmenen huippulentopalloa Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Hän johdatti ensimmäisellä kaudellaan maineikkaan Stanfordin yliopiston joukkueen USA:n yliopistomestariksi 2004 ja pääsi samana vuonna juhlimaan nuorten Pohjois-Amerikan mestaruutta.

  Yhdysvaltain nuorten maajoukkueessa Kehoe pelasi ykköspassarina MM-kisoissa 2005. Naisten tasolla maaotteluita tuli tilille 2005 Montreux Mastersissa ja 2010 Kiinan kiertueella.

  Yliopistouransa päätöskaudella Kehoe valittiin NCAA-sarjan parhaaksi passariksi rikottuaan Stanfordin pisteisiin johtaneiden passien ennätykset. Tämän jälkeen hän pelasi neljä kautta ammattilaisena Sveitsissä Bielissä ja Neuchatelissa, ennen kuin lopetti 2013 ja siirtyi valmentamaan Alabaman yliopistoon.

  Kehoe Eaton tuli Suomeen vuosi sitten aviomiehensä, Kokkolan Tiikereiden passarin Conor Eatonin kanssa. Tämän syksyn hän on pelannut 2-sarjaa Tiikereiden naisten joukkueessa. Kokeneella passarilla on yhteyksiä Suomeen myös pikkuveljensä kautta, joka on Suomessa se paremmin tunnettu Kehoe, Tiikereiden viime kauden mestarijoukkueen passari Steven Kehoe.

   

  Kehoe Eaton on nyt motivoitunut palaamaan pääsarjalentopalloon. Hän itse etsi uutta työpaikkaa lentopallon parista tehtyään Kokkolassa vapaaehtoistöitä englanninopettajana.

  – En voinut sivuuttaa mahdollisuutta pelata, harjoitella ja oppia HPK:n pelaajien ja Lucan kanssa. Vierailtuani harjoituksissa inspiroiduin ja motivoiduin antamaan kaikkeni seuralle, Kehoe Eaton sanoo.

  Vaikka ”tosipelejä” ei olekaan pariin vuoteen tullut vyölle, pelaaja uskoo olevansa valmis Mestaruusliigaan. Hän on pitänyt taidoistaan huolta harjoittelemalla kovaa ja pelaamalla viimeksi Kokkolassa. Nyt hän odottaa haasteita.

  – Haastan itseni tekemään enemmän joka päivä. Odotan myös, että pelaajat ja valmentajat haastavat minua. Toiveeni on, että voimme haastaa toisiamme kuntosalilla saavuttaaksemme korkeimman potentiaalimme. Voin jo sanoa, että HPK on keskinäisen kannustuksen perusteella erityinen seura, Kehoe Eaton kertoo odotuksistaan.

  Tagit: hpk  tiedotteet  bryn kehoe eaton  
    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä