• HPK-naiset joutuivat neljännen kerran tällä kaudella taistelemaan sarjapisteistä täydet viisi erää. Vierasottelu sarjan tyvipään LP Kangasalaa vastaan oli livetä peli-identiteettinsä kadottaneen HPK:n käsistä ennen kuin joukkue teki tutun ryhtiliikkeen, ja vei Pitkäjärveltä kaksi liigapistettä numeroin 2–3 (16–25, 27–25, 25–22, 19–25, 3–15).

Toisin kuin edellisessä viisieräisessä viikkoa aiemmin HPK aloitti ottelun vauhdilla ja kovilla syötöillä. Kerho johti teknisellä aikalisällä jo kuudella pisteellä ja päätti erän viidenteen ässäänsä, jonka syötti Suvi Kokkonen. Hakkuri Vicky Savard oli tuhoisalla pelipäällä ja iski 10 pistettä jo ensimmäiseen erään.

Toisessa erässä Kangasala pääsi peliin mukaan, mutta erä pysyi loppuhetkille asti HPK:n hallinnassa. Kerho sai kaksi eräpalloa, mutta Jessica Wagnerin torjunta ja Savardin virheet käänsivät erän dramaattisesti Kangasalalle.

Kolmannen erän alkupuolella Kerho torjui Kangasalan uuden kanadalaislaitahyökkääjän Danielle Brisebois’n johtamat hyökkäykset neljästi ja eteni kotijoukkueen toiselle aikalisälle 6–11-johdossa. Kangasala hivuttautui tämän jälkeen lähemmäs ja HPK lannistui. Pirkanmaalaisten pohjoisamerikkalaiskaarti antoi palaa vierasjoukkueenkin edestä ja Kangasala riisti hämeenlinnalaisilta sarjapisteen.

HPK heijasteli jo katkeamisen merkkejä neljännessä erässä, kun LP takoi alkuun 7–3-johdon ja nousi Kerhon ensimmäisen ryhtiliikkeen ja 1–10-putken jälkeen vielä johtoon tekniselle aikalisälle. Kolmannen erän puolivälissä HPK lopulta otti joukkueena itseään niskasta kiinni palattuaan alkuperäiseen seitsikkoonsa.

Kangasala johti vielä 19–18, mutta sitten sen hyökkäykset tyrehtyivät HPK:n torjuntapuolustukseen. Vaikka Pallokerhokaan ei ollut erän ratkaisupisteissä erityisen tehokas, sille riitti, kun entinen LP-pelaaja Daniela Öhman torjui viime kauden seuransa yrityksistä kaksi pistettä ja Kangasalan amerikkalaiset sortuivat karkeisiin hyökkäysvirheisiin.

HPK:n murskatahti jatkui viidennessä erässä. Viikon takaisen LP Viesti -ottelun tapaan valko-oranssit murjoivat vastustajansa syöttö- ja torjuntapelillään, kun panoksena oli ottelun voitto. Savard ja Yasmine Madsen syöttivät yhteensä viisi ässää päätöserässä, minkä lisäksi joukkue kaunisteli syöttövuorotilastojaan kolmella torjunnalla.

Kun Brisebois ja Wagner jäivät alakynteen HPK:n torjuntaa vastaan, Kokkonen ja Savard pyyhkäisivät ohi tehotilastoissa. 23 tärkeää pistettä laitahyökkääjänä ja hakkurina tehnyt Kokkonen ja kentän parhaan teholuvun +15 saavuttanut Wagner olivat joukkueidensa parhaat.

HPK:n onnistujiin voi laskea myös prosentilla 72 vastaanottaneen ja 16 kertaa pallon peliin puolustaneen Saana Koljosen ja vanhaa seuraansa vastaan seitsemän kertaa torjuneen Öhmanin.

Ensimmäistä kertaa kauden aikana päävalmentaja Luca Chiappini oli avoimen pettynyt joukkueensa peliesitykseen. HPK ei näyttänyt heikkoa asennetta ensimmäistä kertaa, mutta nyt henkisen valmiuden puute oli näkyvintä.

– Pelasimme tietysti hyvää vastustajaa vastaan, mutta ehkä meidän pitää nyt ymmärtää, mitä vastustajan kunnioittaminen tarkoittaa. Ensimmäisen erän jälkeen meistä tuli ylimielisiä, ja odotimme helpompaa ottelua, kuin mikä siitä tuli. Varoitin tyttöjä tällä viikolla, että uusi valmentaja ja uusi pelaaja tuovat positiivista energiaa, Chiappini kertoi.

Yleispelaaja Salla Karhu myöntää, että joukkueen takki oli vähän auki helposti voitetun avauserän jälkeen.

– Kun saimme syöttöön rohkeutta, hallitsimme peliä ihan täysin. Välillä vähän unohdimme sen. Puhuimme ennen toista erää, että täytyy pitää oma fokus, koska toinen erä on ollut meille vähän ongelmallinen. Kangasalakin tuli siihen vähän kovempaa, ja meidän pieni epävarmuus näkyi kaikessa. Viidensissä erissä meillä taas tulee sellainen tunne, että nyt voitamme tämän, Karhu totesi.

Karhu itse vaihdettiin kentältä kahden erän jälkeen. Palattuaan peliin neljännessä erässä hänkin paransi ja teki pisteet 8/+4. Vastaanotossa Karhu oli joukkueen parhaimmistoa (71 %).

– Ehkä pitäisi aloittaa pelaaminen ja pallon lyöminen aiemmin. Vaihdon jälkeen otti niin paljon päähän, kun tiesin, että vaihto oli aiheellinen. Ajattelin, että jos pääsen vielä kentälle, minuahan ei vaihdeta enää sieltä pois!

Kangasalaa luotsasi ottelussa apuvalmentaja Ismo Tahvanainen, kun Janne Anturamäki sai lähteä aiemmin viikolla, ja uusi päävalmentaja Kai Stenius oli vielä matkoilla.