• HPK otti kauden kymmenennen kotivoittonsa kuluvalla kaudella, kun Pieksämäki Volley taipui keskiviikon ottelussa erälukemin 3-0 (25-13, 25-15 ja 25-23).

HPK tuli otteluun hyvin valmistautuneena ja itsevarmuus huokui pelaajien tekemisestä alusta alkaen. Altavastaajana otteluun lähtenyt Pieksämäki ei puolestaan saanut omaa peliään kunnolla käyntiin kahden ensimmäisen erän aikana.

Kerhon torjunta-puolustusryhmitys onnistui tylsyttämään vierasjoukkueen pelihuumorin määrätietoisella pelillä. Kun peräti 14 torjuntaa ottelussa ottanut HPK-joukkue onnistui lisäksi omassa hyökkäyspelissään tehokkaasti, oli Pieksämäki todellisissa vaikeuksissa oman pelinsä kanssa.

Ottelun edetessä Pieksämäki onnistui löytämään uutta virtaa pelaamiseensa ja sai haastettua kotijoukkuetta tosissaan ottelun kolmannessa erässä. Pitkän erätauon jälkeen hitaasti syttynyt HPK onnistui kuitenkin taistelemaan piste-eron kiinni erän puolivälissä ja vei lopulta ottelun nimiinsä ja pääsi juhlimaan suoraa 3-0 voittoa illan päätteeksi.

Ottelun yleisömäärä 418.

Valmentajien ja avainpelaajien kommentit

Saana Koljonen

- Kaksi ekaa erää toimi tosi hyvin. Varsinkin torjunta-puolustuksessa oltiin tänään paljon vahvempia kuin kaveri. Kolmannessa Pieksämäki tuli vahvemmin ja meillä vaihdettiin vähän pakkaa, mutta onneksi sitten rutistettiin ohi ja päästiin sitten voittamaan kolme-nolla.

Luca Chiappini

- Vastustajalla ei ollut helppoa, kun joukkueeni hyökkäys- ja puolustuspeli toimi hyvin. Olen tyytyväinen, että tänään nähtiin sekä hyvää vastaanoton jälkeistä hyökkäämistä että puolustuksen jälkeistä hyökkäämistä. Olemme parantaneet paljon kauden edetessä ja maanantaina LP Viestiä vastaan tulee mielenkiintoinen ottelu.

Anna-Kaisa Kerminen

- Alun kaksi erää meni jarrutellessa ja olisi pitänyt pelata rohkeammin ottelun alusta alkaen. Kolmannessa ehkä löydettiin sitä sitten enemmän.

Satu Natunen

- Kyllä joukkueessa potentiaalia on, mutta HPK on jäätävän rutinoitunut joukkue, perussuoritukset ovat hyvällä tasolla ja mitkään toimituspallot ei jää kenttään. Peräänkuulutin koko pelin, että rohkeutta pitää löytää ja kolmanteen sitä löytyi sitten. Hyvä, että oli nousujohteinen peli ja tästä on hyvä lähteä sunnuntain Mesto-peliin.

Ottelun parhaat pelaajat

Kotijoukkueen parhaaksi pelaajaksi valittiin Saana Koljonen ja vierasjoukkueelta Nikolina Alter.