• HPK-naisten kauden kaikkiaan neljäs ottelu Nurmon Jymyä vastaan ei enää tarjonnut juuri minkäänlaista yllätystä. Liigan kärjessä oleva HPK nappasi täydet sarjapisteet myös joulunalusviikon toisesta ottelusta selvällä 3–0 (25–12, 25–15, 25–13) -voitolla.

Huolimatta keskiviikkona pelatusta nelieräisestä vierasottelusta HPK oli torstaina paljon tuoreempi joukkue Nurmon Jymyä vastaan. Seinäjokelaisilla ei viikon sisään neljännessä ottelussaan ollut enää juuri virtaa jäljellä, mikä näkyi paitsi koko 12 pelaajan kokoonpanon käyttämisessä, myös karusti kenttätapahtumissa.

Vierasjoukkue Jymy ei juuri ehtinyt ottelutempoon mukaan pelin alussa. Joulutauon läheisyydestä huolimatta erittäin keskittynyt Pallokerho paukutti ensimmäiselle tekniselle aikalisälle kymmenessä minuutissa 14–5-johdossa. Jälleen ottelun vahvasti aloittanut keskipelaaja Daniela Öhman ratkaisi erän kolmella hyökkäyspisteellään neljästä passista sekä yhtä monella torjunnallaan. Erään hupeni vain 19 minuuttia.

Toisen erän alussa Nurmo jopa johti 4–6, mutta puolivälin paikkeilla HPK:n hyökkäystehot palasivat ensimmäisen erän tasolle ja kotijoukkue karkasi taas. Monipuolisuudellaan säväyttänyt passari Chloe Collins katkaisi erän ottamalla toisen torjuntapisteensä 21 minuutin pelaamisen jälkeen.

Kolmannessa erässä Jymy jatkoi nuorten pelaajien sisääntuontiaan. HPK:n pysyessä luottokuusikossaan jälki oli karua. Hämeenlinnalaiset karkasivat melkein heti 12–2-johtoon ja loppu oli kosmetiikkaa. Vieraiden päävalmentaja Kari Tuomela laski joukkueensa keski-iäksi ottelun lopussa 20 vuotta.

HPK vaihtoi ottelussa vain avauserän lopuksi Maria Tuomisen ja Salla Karhun passari-hakkurivaihdolla Collinsin ja Vicky Savardin tilalle. Yleispelaajakokelas Eveliina Rautiainen taas pelasi kolmannessa erässä uudella pelipaikallaan kauden pisimmän pätkänsä, 10 palloa.

Oranssien tehot jakautuivat keskiviikon tapaan tasaisesti. Suvi Kokkonen iski ottelun kovimmat pisteet 13/+8 laitahyökkääjälle kovalla hyökkäysprosentilla 57. Myös Savard ja neljän torjunnan Öhman pääsivät kaksinumeroisille pisteille. Öhman valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi.

Nurmolaisista parhaiten jaksoi entinen HPK-keskitorjuja Karoliina Friberg, joka pelasi itsensä joukkueen parhaaksi virheettömällä pelillä (9/+9).

Hämeenlinnalaiset jaksoivat hyvin keskittyä pelisuunnitelmaansa ja pelasivat omalla pelillään vahvan kolmieräisen, arvioi myös Daniela Öhman.

– Pystyimme pitämään koko pelin hyvin oman pelimme emmekä päästäneet Nurmoa pelaamaan ollenkaan omalla tasollaan. Teimme sen mielestäni ihan omalla pelillämme. Omaan torjuntaani olen tyytyväinen. Ihan hirveästi minulla ei ollut hyökkäyksiä, mutta aina voi parantaa. Hienoa päättää silti kauden ensimmäinen puolisko tällaiseen peliin. Odotan innolla ensi vuotta, keskipelaaja jutteli.

Päävalmentaja Luca Chiappini oli vuoden viimeisen ottelun jälkeen erittäin tyytyväinen pelaajiensa asenteeseen.

– Pelasimme säännöllisesti kummallakin puolella palloa, mutta ennen kaikkea tyttöjen asenne oli hyvä. Vihdoinkin he nauttivat pelaamisesta koko ajan sen sijaan, että olisivat tuskastuneet välillä. Toki seuroilla on erilaiset tavoitteet, ja Jymy on pelannut neljästi edellisen viikon aikana, joten oli aika näkyvää, että he olivat väsyneitä, Chiappini analysoi.

HPK:lla on nyt viiden päivän täysi harjoitustauko ennen kuin valmistautuminen ensi vuoden avaavaa cupin lopputurnausta varten alkaa. Tauolle Kerho pääsee kolmen pisteen runkosarjajohdossa ennen OrPoa. Toki kaikki kilpailijat ovat pelanneet vähemmän.

Öhman suunnitteli perinteistä joulunviettoa kotioloissa. Chiappini lähtee myös kotiinsa, Italiaan.

– Aion unohtaa lentopallon kokonaan neljäksi päiväksi, koska minun täytyy valmistella joulukuusi ja seimi lasteni kanssa, käydä joulukirkossa ja palautua, valmentaja kertoi.