• HPK oli selvästi LP-Vampulaa parempi sunnuntai-illan mestaruusligaottelussa. Huittislaiset eivät päässeet yhdessäkään erässä edes 20 pisteeseen. Kotijoukkueen voittoluvut kirjattiin 3–0, erätuloksin 25–18, 25–18, 25–15.

Vampula oli parhaimmillaan ottelun ensimmäisissä erässä, mutta sen melko hyvin rakenneltu hyökkäyspeli ja aggressiiviset syötöt eivät tuoneet sitä kolmea pistettä lähemmäs erän alun jälkeen. Sen sijaan HPK-passari Chloe Collins järjesteli iskunpaikkoja joka pelipaikalle. Kuoliniskuja vieraille olivat Suvi Kokkosen syöttövuorot, jotka toivat kolme ässää kotijoukkueen yhteensä viidestä avauserässä.

Toinen erä näytti lähtevän Vampulalta paremmin käyntiin, mutta tehokasta torjunta-puolustuspeliä pelannut ja yhä syöttövuorojaan hallinnut HPK karkasi kahdella pitkällä pisteputkella jo 18–10-johtoon. Kotijoukkueen virheet säästivät Vampulan pahemmalta selkäsaunalta toisessa erässä.

Kolmanteen erään HPK-käskijä Luca Chiappini vaihtoi keskitorjuja Eveliina Smolanderin tilalle nuoren Yasmine Madsenin, ja tämä kiitti vastuusta iskemällä viisi pistettä. Vieraiden muutokset eivät menneet yhtä nappiin. Vastaanoton alettua viimein toimimaan, hyökkäyksestä katosi ajatus, eikä sitä pystynyt palauttamaan edes passariksi vaihdettu Veda Mansikkaviita.

– Positiivinen ottelu kaikkiaan. "Pikku-Madsen" pärjäsi oikein hyvin tultuaan kentälle. Aioin ottaa myös Sallan (Karhu) sisään, mutten halunnut ottaa riskiä, sillä tarvitsemme häntä vielä, Chiappini kertoi.

Aiempien neljän ottelun tavoin Suvi Kokkonen nousi kolmannessa erässä kentän tehokkaimmaksi (15/+10). Hyökkäyspeli ei ollut kuitenkaan yksin laiturilupauksen varassa, kun kahden ensimmäisen erän esityksillä ottelun parhaan pelaajan valinnan pokannut Laura Baggi kokosi tehot 11/+8, ja Vicky Savard sekä Daniela Öhman myös 10 pistettä. Heistä Öhman tyrmäsi huittislaisia verkolla tehden neljä torjuntapistettä.

– Tosi hyvä, että alkaa tulla enemmänkin vaihtoehtoja peliin, ettei koko ajan tule torjuntaa minun eteeni. Vastustaja joutuu vähän katsomaan, mihin se passi tulee. En saanut oikein tapettua palloja, mutta Vickyllä ja Lauralla matchasi paremmin, Kokkonen sanoi.

Elli-Noora Hiltunen oli selvästi Vampulan pisteykkönen 13:lla, mutta hänen teholukunsa jäi +3:een.

Kokkosen mielestä ottelu oli tuloksesta huolimatta hänelle itselleen vaikea.

– Vastustaja oli aika paljonkin heikompi OrPoon verrattuna, niin omankin pelin taso laski vähän. Omaa rytmiä oli jotenkin vaikeampi pitää yllä. 3-0-voitosta ei kuitenkaan voi valittaa.

Chiappini oli tyytyväinen pelin kokonaisvaltaiseen kehitykseen, vaikka joukkue ei tällä viikolla paljoa ole harjoitellutkaan ottelusuman takia.

– Aloitimme hitaasti, mutta kasvoimme erä erältä. Meillä ei ollut hirveästi aikaa valmistautua tähän otteluun, mutta hyvä, että meillä oli kuitenkin pelejä alla. Paras tapa kehittyä on pelata, italialainen mietiskeli.

– Huolimatta Vampulan syötöstä vastaanottohyökkäyksemme oli todella säännöllinen. Vampula laittoi kaiken peliin syötössä ja teki vain seitsemän virhettä, mutta saimme vastaanoton kuntoon. Eveliina Rautiaisen nostotehokkuus, 55 prosenttia, on todella kovan luokan luku näillä vastaanottomäärillä.

Valmentajan mukaan yhteydet pelaajien välillä paranevat peli peliltä, ja niin vähenevät myös virheet. Töitä on kuitenkin tehtävä. Ensi sunnuntaina Hämeenlinnaan saapuu ulkomaalaisiin satsannut LiigaPloki.