• HPK-naisten paluu kolmen viikon jälkeen Mestaruusliiga-lentopallon pariin sujui odotetun vaikeasti. HPK kampesi kuitenkin LiigaPlokin kahden erän johtoasemasta huolimatta voittoon lukemin 2–3 (25–22, 25–20, 22–25, 22–25, 10–15).

HPK:lla oli rasitteenaan kahden ottelun Suomen cup-viikonloppu ja sen jälkeinen Venäjän CEV Cup -matka, ja joukkue lähti Pihtiputaalle kymmenen pelaajan kokoonpanolla. Lauantaina tiukan 3–2-voiton Oriveden Ponnistuksesta kotisalissaan ottanut LiigaPloki aloittikin ottelun terävämmin. Avauserä pysyi kuitenkin kalkkiviivoille asti tasaisena, kunnes illan tehotykki Alexandra Reid ratkaisi sen torjunnalla ja hyökkäyksellä vastapalloon.

Toisessa erässä puolestaan HPK pysyi hienokseltaan edellä tilanteeseen 16–18 asti. Sitten tilanne kääntyi Reidin syöttövuorolla kotijoukkueen hyväksi. Ratkaiseva oli kuitenkin Emilia Käännän syöttövaihto. Ploki-nuori kävi tarjoilemassa kaksi ässää, jotka varmistivat joukkueelle sarjapisteen.

Erätauon jälkeen HPK vaihtoi hakkuri Vicky Savardin ja laitahyökkääjä Suvi Kokkosen paikkoja. Joukkue teki sitten etenkin syöttöpelissään kaivatun ryhtiliikkeen ja otti erän alussa kuuden pisteen johdon. Kovasyöttöinen kotijoukkue kiri etumatkaa umpeen vähä vähältä, mutta kolmas eräpallo riitti nostamaan Kerhon tulostaululle.

Neljäs erä tarjosi ottelun pisimmät pallorallit, joista aluksi kotijoukkue niitti enemmän menestystä estämällä sitkeästi HPK-laitureiden tappoyritykset. Vierasjoukkueen parantunut vastaanottohyökkäys kuitenkin aiheutti Plokille vaikeuksia rakentaa omia hyökkäyksiä ja HPK pysyi johdon hankittuaan pari pistettä edellä erän loppuun asti.

HPK nousi jo viidenteen katkaisuerään tällä kaudella ja aiempien erien taistelu enteili näistä jo viidettä voittoa. HPK aloittikin erän heti kolmella pisteellä. Ploki kuroi ensimmäisen eron umpeen, mutta kun HPK karkasi 7–11-johtoon, Plokin eväät oli syöty.

Reid pysyi ainoana LiigaPlokin pelaajana läpi ottelun kovalla tasolla, vaikka hänkin alkoi kolmannessa erässä sortua virheisiin. Yhdysvaltalainen yleispelaaja iski lauantaisia 23 pistettäkin kovemmat tehot 27/+21. HPK:n tulosvastuu jakautui tasaisemmin, kun viisi pelaajaa teki vähintään 11 pistettä. Savard oli hämeenlinnalaisista tehokkain (21/+12).

Savard oli tyytyväinen joukkueen näyttämään sitkeyteen, jota on ajoittain nähty viiden erän otteluissa ennenkin.

– Vastustaja ei antanut meille mitään, vaan meidän täytyi taistella joka pallosta. Uskon paljon tähän joukkueeseen ja tiesin, ettei peli ollut ohi kahden erän jälkeen. Erätauon jälkeen hengitin syvään ennen jokaista pistettä ja kertasin, kenet minun piti torjua ja millä taipumuksilla Ploki pelaa. Se auttaa minua pitämään hallinnan tunteen, kanadalainen kertoi.

Pihtiputaalla lentopallo-oppinsa saanut libero Saana Koljonen oli HPK:n paras pelaaja vastaanotettuaan kovalla prosentilla 67 ja kaivoi isoja palloja muun muassa Kokkosen tilalle neljässä erässä vaihdetun Eveliina Rautiaisen kanssa. Lisäksi HPK:n merkittävimpiin onnistujiin kuului hyvät pisteet 17/+12 ja syötöllään vieraiden osakkeita parantanut keskitorjuja Yasmine Madsen.

HPK menetti viikolla vahvuudestaan yleispelaaja Laura Baggin, minkä lisäksi se on joutunut tulemaan toimeen jo pidemmän aikaa kahdella keskitorjujalla. Kun kokoonpanon kymmenes pelaaja, Silja Kosonen, toipuu vasta kohti pelikuntoa, joukkue joutui taistelemaan raskaan ottelun jo valmiiksi kuormittuneena.

Päävalmentaja Luca Chiappini oli ylpeä joukkueensa taistelusta vaikeassa tilanteessa.

– Toivon, että Laura saa nyt, mitä tarvitsee. Me olemme edelleen henkisesti sitkeitä. Tässä ottelussa molemmat tekivät ensin paljon virheitä, mutta sitten ottelun rytmi nousi, mihin olen tyytyväinen. Tämä ei ollut meille uusi tilanne. Kun saamme painetta, tuplaamme yrityksen määrämme. Se on kypsyyden merkki, Chiappini pohti.

HPK:n lyhyet palautumisvälit jatkuvat vielä tällä viikolla, kun joukkue kohtaa jo keskiviikkona Elenia-areenassa cupin välierissä voittamansa LP Viestin.