• HPK-naiset paransi peliään Oriveden lauantai-illassa juuri niin kuin maanantain ottelun jälkeen odotettiin. Kun vastustajana oli tasokas Oriveden Ponnistus, Kerho intoutui pelaamaan kovassa tempossa parhaan ottelunsa sitten Suomen cupin. Kaikki kolme liigapistettä matkasivat Hämeenlinnaan luvuin 1–3 (25–18, 20–25, 23–25, 23–25).

Runkosarjan voittokamppailuun hamuava OrPo laittoi Kerhon tiukille syöttämällä kovaa heti alusta. Vastaanoton kanssa vierailla ei ollut isoja vaikeuksia, mutta Ponnistuksen torjunta nieli tehot HPK:n hyökkäyksistä. Eroa oli teknisellä aikalisällä viisi pistettä, eikä se merkittävästi supistunut, vaikka päävalmentaja Luca Chiappini yritti herätellä joukkuettaan passari-hakkuri-vaihdolla.

Edellisen erän lopulla hakkurin paikan ottanut HPK-tulokas Aleksandra Terzic jäi kentälle toisen alussa, ja Suvi Kokkonen siirtyi yleispelaajaksi Vicky Savardin tilalle. Tulosta alkoikin tulla, kun HPK otti heti erän alkupuolella viiden pisteen johdon. Pallokerho hallitsi erää torjunnoillaan, joissa loisti etenkin neljän torjuntapisteen Yasmine Madsen. OrPon kirit jäivät erän lopulla neljä pistettä vajaiksi.

Pelin taso nousi vielä pitkän erätauon jälkeen. Kolmannessa erässä käänteentekevä oli Kokkosen syöttövuoro, jonka aikana HPK karkasi 9–9-tasatilanteesta 9–16-johtoon. Tilanne kaventui nopeasti, mutta Kerho sai ensimmäiset neljä eräpalloa. Jännitys nousi HPK:n tuhrittua kaksi ensimmäistä eräpalloa hyökkäysvirheillä, mutta Salla Karhu päätti erän iskemällä voimalla torjunnan käsistä ratkaisupisteen.

Neljännessä erässä OrPo avasi 4–0, mutta HPK kuittasi välittömästi. Vastaanotto parani molemmilla hieman heikon alun jälkeen, ja syöttöputket lyhenivät, mutta johtoasema vaihtui tiuhaan ratkaisuhetkille asti. Kerho otti 1–3-voiton ensimmäisellä ottelupallolla, kun Jessica Kosonen puuttui ottelua ratkaisemaan vaihdetun Savardin pitkään syöttöön ja iski seuraavan hyökkäyksen leveäksi.

OrPo-hakkuri Francyele Lemos pelasi muun joukkueen tavoin parhaan HPK-ottelunsa yltäen 20 pisteeseen (+16). Franciele Stedilen poissaollessa toisena yleispelaajana täyden ottelun raatoi tiistaina joukkueeseen liittynyt Daniele dos Santos Batista eli Peré. Joukkueen kolmannen brassin pelikunto oli vielä keskeneräisempi kuin HPK:ssa viikon palloilleen Terzicin, mutta hän sai tunnustusta OrPon parhaana pelaajana hyvän vastaanottonsa myötä.

HPK taas pelasi vahvimman joukkuepelinsä cup-viikonlopun jälkeen. Parhaana palkittiin Madsen, joka saalisti ennätyspisteensä 18/+14, joukossa peräti kahdeksan torjuntaa. Voiton avaimena oli myös vastaanottajien Saana Koljosen ja Karhun onnistuminen uudella vastaanottojärjestelmällä, jossa kaksikko jakoi kentän keskenään. Koljonen laittoi myös kroppaansa likoon puolustamalla itsensä mustelmille.

– Nämä kolme pistettä ovat meille todella tärkeät senkin takia, että tytöt ovat jo henkisesti hyvin väsyneitä. He ovat taistelleet vastustajien lisäksi oman kuntonsa kanssa, ja olen heistä erittäin ylpeä. Pitää myös kehua Saanaa ja Sallaa, jotka sovelsivat uutta systeemiä todella hyvin, vaikka olemme harjoitelleet näin vasta kolme päivää, myhäili HPK-luotsi Chiappini.

Reilut kolme erää pelannut Terzic nousi heti ratkaisupelaajien joukkoon tekemällä pisteet 17/+12. Serbihakkuri myönsi pelin jälkeen olevansa vielä kaukana omasta pelivireestään.

– Ottelu oli tiukka ja hyvätasoinen. Olen iloinen, että joukkue taisteli tästä voiton. Pelasin ihan hyvin, mutta tarvitsen vielä muutaman pelin päästäkseni paremmin joukkueeseen sisään. Olen tyytyväinen, koska en ole pelannut kunnolla yli puoleen vuoteen. Luulen, että pelini on muun joukkueen kanssa paremmin kohdallaan jo seuraavassa ottelussa, Terzic arveli.

Terzicille erityisen mestaruusliigadebyytistä teki myös vastustaja, jonka riveissä pelasi hänen viimekautinen seurakaverinsa Kreikan Thirasista, passari Olga Vergidou. Myös OrPon päävalmentaja on hänelle tuttu viime kaudelta, sillä Apostolos Oikonomou valmensi Thirasia.

– Olihan se vähän hassua, koska pelasin koko viime kauden Olgan kanssa, ja olemme hyviä ystäviä. Nyt olemme kuitenkin vastustajia. Se on elämää, Terzic naurahti.

HPK:lla on edessään ensimmäinen täysi harjoitusviikko koko vuonna 2018. Seuraava ottelu on vähintään yhtä tärkeä kuin OrPo-kohtaaminen, kun Kerho matkustaa ensi sunnuntaina viimeiseen runkosarjan vieraspeliinsä Kuusamoon.