• HPK sai maanantaina jonkinasteisen hyvityksen lauantain Kangasala-tappiolle, kun se päihitti Rovaniemen Woman Volleyn jo kolmannen kerran tällä kaudella puhtain erin. Täydeksi heittopussiksi WoVo ei enää jäänyt, vaan haastoi HPK:ta eräpistein 25–17, 25–23, 25–18.

  Avauserässä Mestaruusliigan kärkiseuran ja peränpitäjän välinen tasoero näkyi vielä melko suurena. HPK hakkasi tekniselle aikalisälle mennessä kahdeksan pisteen etumatkan ja venytti sitä vielä kymmeneen vaihdettuaan kentälle passari Maria Tuomisen ja yleispelaaja Eveliina Rautiaisen pian teknisen jälkeen.

  Toiseen erään Woman Volley sai paremman alun ja jopa hallitsi erää syöttönsä turvin. Parhaimmillaan vieraat etenivät 15–19-johtoon ja erä oli käytännössä rovaniemeläisten omissa käsissä. Hyvää virettään jatkaneen Salla Karhun syöttövuorolla HPK palasi kuitenkin välittömästi kuskin paikalle ja sai hetken päästä kolme eräpalloa WoVon hermoillessa helppoja virheitä. Alisa Hirvonen syötti lappilaiset vielä pisteen päähän, kunnes Suvi Kokkonen iski Kerholle helpottavan ratkaisun torjunnan käsistä.

  Huolimatta pettymyksestä nuori WoVo jatkoi hyvää peliään vielä kolmannessa erässä. Taisto pysyi tiukkana tekniselle aikalisälle asti hakkuri Nelli Rantasen tehdessä kovaa jälkeä. Tasatilanteesta 17–17 ero repesi äkkiä HPK:lle Daniela Öhmanin tuhoisien syöttöjen ja hyökkäysratkaisujen seurauksena. Passari Chloe Collins taas otti ohjat vielä viimeisellä syöttövuorolla.

  Maajoukkuepaikkaakin hätyyttelevä rovaniemeläisten kauden ylivoimainen ykköspelaaja Rantanen oli ottelun tähti kovilla tehoilla 18/+13. Kerhon yksilöt eivät taas loistaneet, mutta vahvimmalla rutiinilla urakoivat Karhu ja Öhman, molemmilla 12/+8.

  HPK-päävalmentaja Luca Chiappini tiedostaa, ettei liigakärkeen palannut joukkue ole nyt parhaimmillaan. Reilun neljän viikon tiivistahtista rutistusta on jäljellä vielä erittäin tärkeä kärkiottelu Oriveden Ponnistusta vastaan lauantaina.

  – Kaikki ottelut, joita olemme nyt pelanneet ovat vaikuttaneet henkisesti. Kun on henkisesti väsynyt, pelin laatu laskee hieman. Oli silti hyvä voittaa ja hallita ottelua enimmäkseen syötöllämme. Olen tyytyväinen, mutta tiedän, että töitä on vielä tehtävä, italialaisluotsi arveli.

  Päävalmentaja ei ole huolissaan heikommasta pelin tasosta.

  – Sanoin tytöillekin, että kun vastustajan taso nousee, mekin nousemme. Samoin sovitamme rytmimme myös heikompiin vastustajiin. Sitä meidän pitää vielä parantaa, jotta pelaisimme omaa lentopalloamme aina, Chiappini linjasi.

  Kokenut libero Saana Koljonen (vastaanotto 46%) oli tapansa mukaan valmentajaa positiivisempi.

  – Voitto tuli eikä peli ollut kovin kaunista. Kun haetaan positiivisia asioita, niin kolmas erä oli parempi. Sähelsimme edelleen paljon palloja, mutta ihan hyvin se meni, kun saimme pään pidettyä kasassa ja keskityimme kunnolla, Koljonen arvioi peliä.

  WoVo pelasi päävalmentaja Teemu Mäkikyrön ja libero Outi Polson mukaan parhaan pelinsä alkukauden viisieräisten jälkeen, ja vierailijat saivat tunnustusta myös HPK-leiristä.

  – Heiltä ehdottomasti paras peli meitä vastaan. He syöttävät hyvin. Kun olemme muuttaneet vastaanottosysteemiämme ja vaihdamme pelaajia siinä, se ei toimi vielä niin saumattomasti. Kun jatkamme sen hiomista, niin hyvä tulee, Koljonen uskoo.

  Tilastot

  HPK–Woman Volley 3–0 (25–17, 25–23, 25–18)

  Parhaat pistenaiset:

  HPK: Salla Karhu ja Daniela Öhman 12/+8, Vicky Savard 10/+5.

  WoVo: Nelli Rantanen 18/+13, Ekaterina Klimova 8/+5, Viivi Pyhäjärvi 6/-4.

  Hyökkäys: 40%–32%.

  Vastaanotto: 42%–35%.

  Torjunnat: 4–4.

  Ässät: 11–8.

  Puolustukset: 58–42.

  Parhaat pelaajat: Karhu (HPK) ja Rantanen (WoVo).

  LähiTapiola-pisteet: 3p Öhman, 2p Rantanen, 1p Karhu.

  Tagit: wovo  mestaruusliiga  otteluraportit  
    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä