• Sana klassikko on kärsinyt urheilun kontekstissa inflaation. Tuiki tavallinen, jopa arkinen mittelö saa toisinaan markkinoinnin rattaissa ylennyksen klassikoksi. Hämeenlinnassa, tyylikkäällä Loimua-areenalla, pelataan kuitenkin kuluvan viikon keskiviikkona lentopallo-ottelu, joka totisesti ansaitsee tuon ylevän määreen. Klassikko.

  Klassikko vaatii tietysti vahvat perustelut. Aloitetaan siitä, että kyseisessä Mestaruusliigan ottelussa kohtaavat kaksi seuraa, jotka molemmat ovat voittaneet tällä vuosituhannella kymmenen Suomen mestaruutta. Ennätys lajissaa. Joukkueista toinen, keskiviikon kohtaamisen vierasjoukkue, voitti seitsemän mestaruutta putkeen, kausilla 2009–2015. Kotijoukkue puolestaan rakensi vuosituhannen alkuvuosina kaksi neljän mestaruuden putkea.

  MAHTISEURAT

  Lentopalloa pidempään seuranneet taitavat tietää mistä seuroista on kyse. Meille muille vastaus löytyy lajin historiaan perehtymällä, ohessa lyhyt oppimäärä. Eli, keskiviikkoillan klassikossa kohtaavat kaksi mahtiseuraa, kotijoukkue Hämeenlinnan Lentopallokerho ja vierasjoukkue LP Viesti Salosta. 

  Kuluvan liigakauden molemmat joukkueet ovat aloittaneet tyyleilleen uskollisesti voittamalla valtaosan otteluistaan. Toki otos on vielä pieni, mutta sekä Kerho että Viesti ovat voittaneet kolme neljästä pelaamastaan ottelusta.

  YKSILÖT ESIIN

  Joukkue muodostuu yksilöistä. Kerhon kotimaisesta kaartista kokenut kapteeni Michaela Madsen on takonut pisteitä kovilla tehoilla. Vasta (tänään) 17-vuotias lahjakkuus Kerttu Kilpinen on kiilannut itsensä pelaavaan kokoonpanoon ja libero Rita Timonen on pelipaikkansa eliittiä.

  Kerhon ulkomaanavuista keskipelaaja Vera Klimovich torjuu edelleen piste/erä -tahtia ja ukrainalainen hakkuri Anna Shumeiko on pelipaikkansa paras, tai vähintäänkin hakkuri-indeksin ykkönen.

  LIBERO!

  Kerhon edellisessä kotipelissä vierasjoukkue LiigaPlokin libero Emilia Joensalo järjesti huikean näytöksen taidoistaan ja siivitti samalla Plokin 3–2 -vierasvoittoon. Samanlainen näytös saattaa toteutua myös keskiviikkona, sillä LP Viestin maajoukkuelibero Netta Laaksonen on erinomainen lentopalloilija.

  Viestin runkopelaajiin lukeutuvat myös monipuolinen yleispelaaja Kristina Yordanova, hakkuri Daria Butkevych, keskipelaaja Garcia Clemence ja joukkueen peliä taidolla ja vankalla kokemuksella pyörittävä passari Nea Luntamo.

  KOKKIEN KEITOS, JA KOITOS

  Keskiviikon keitos ansaitsee myös kaksi huippuluokan kokkia. Siihen roolin molemmilla joukkueilla on tarjota parasta pöytään. Kaiken kokeneet ja menestyneet päävalmentajat, Kerhon Giovanni Torchio ja LP Viestin Tomi Lemminkäinen takaavat sen, että myös taktisella osastolla saadaan nauttia kotimaisesta huippulentiksestä.

  Koossa on klassikon ainekset.

   

  Hämeenlinnan Lentopallokerho – LP Viesti alkaa Loimua-areenalla keskiviikkona tuttuun arki-aikaan klo 18:30. Tervetuloa nauttimaan herkullisesta lentopallokattauksesta!

   

  teksti: Tapio Suominen
  kuva: 

    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä