• Lentiskerhon joukkue alkaa olla valmiina taistelemaan tämän kauden kärkisijoista Mestaruusliigassa ja Suomen cupissa. Joukkueen kivikova keskipelaajaosasto sai torjuntamuurin rakentamiseen vielä yhden palasen lisää, kun seura teki tämän kauden kattavan sopimuksen Vera Klimovichin kanssa.

  – On hienoa päästä mukaan tähän joukkueeseen. Viisumisen saamisessa kesti jonkin aikaa, mutta nyt olen täällä. Toivottavasti onnistumme tekemään kaudesta menestyksen yhdessä, valkovenäläinen sanoi.

  Klimovich on monelle Mestaruusliigan seuraajalle tuttu nimi, sillä hän pelasi kaudella 2016–2017 LP Viestin paidassa.

  – Voitimme sekä mestaruuden että cupin, joten siitä kaudesta on tietysti vain hyviä muistoja. Nyt olen täällä ja tiedän, että Hämeenlinna on historiansa aikana menestynyt mainiosti. Voittoja ja mitaleita yritämme tietysti saada tälläkin kaudella, hän sanoo.

  Ennen Saloa 33-vuotias pelaaja pelasi Italiassa, jossa hän oli muun muassa voittamassa yhdessä Lentiskerhon apuvalmentajan Antonio Orlandin kanssa mestaruutta Pomi Casalmaggioren riveissä kaudella 2014–2015. Salosta Klimovich siirtyi Turkkiin ja kaksi viimeisintä kautta hän on pelannut Israelissa.

  Klimovich tietää hyvin, että Lentiskerholla on monta hyvää keskipelaajaa.

  – Pelipaikalleni on kaksi vahvaa maajoukkuepelaajaa ja yksi hyvä nuori keskipelaajaa. Kilpailu on kovaa, mutta se on vain hyvä asia. Kausi on pitkä, joten pelaajia tarvitaan ja tarvittaessa on mahdollista antaa myös lepoa, hän sanoo.

  Lentopallokerhon päävalmentaja Matteo Pentassuglia on tyytyväinen saadessaan kokeneen keskipelaajan mukaan joukkueeseen.

  – Olen katsellut hänen pelejään ja saanut myös henkilökohtaista tietoa Antoniolta. Mietimme Villen kanssa, mitä tehdä, kun tämä mahdollisuus tuli meille eteen. Hän on älykäs pelaaja, joka pystyy kokemuksellaan auttamaan joukkuetta paljon.

  Myös Pentassuglia pitää kilpailutilannetta terveenä.

  – Hän tulee joukkueeseen, jossa on jo hyviä keskipelaajia. Tämä on kaikille mahdollisuus haastaa toisiaan ja tietää, ettei pelipaikka tule ilmaiseksi, vaan se pitää ottaa.

  Lentiskerhon joukkueen ikärakenne on tällä kaudella hieman erilainen kuin aikaisemmin.

  – Tämä on ensimmäinen kausi, kun sanon, että olemme kokenut emmekä nuori joukkue. Meillä on monta kokenutta pelaajaa, ja Vera on yksi palanen siinä. Hän on hyvä persoona, kommunikoi paljon ja antaa joukkueelle varmasti paljon.

   

    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä