• [Otteluennakko] HPK vs. Pieksämäki Volley ǀ 22.1.2017 klo 18.00 ǀ Elmolan liikuntasali

  HPK-naiset tavoittelevat ennen keskiviikon CEV Cup -karnevaalia Mestaruusliigan pisteitä vielä sunnuntaina. Sarjakärki saa tuolloin vastaansa joukkueen taulukon toisesta päästä, Pieksämäki Volleyn. Pelipaikka on kuitenkin tavallisesta kotisalista poiketen Lopen Elmola.

  Keskiviikon yllättävän tiukan Vampula-kamppailun jälkeen Mestaruusliigaa johtava HPK yrittää välttää kauden ensimmäisen erätappion kotiotteluissa. Sunnuntaina sen pitäisi onnistua, sillä vastustaja Pieksämäki Volley on sarjataulukon viimeisenä, kun Kuortaneen tyttömaajoukkue jätetään pois laskuista.

  Elenia-areenan päällekkäisen käytön takia HPK joutuu toisen kerran tällä kaudella ”evakkoon”. Tällä kertaa hämeenlinnalaiset matkaavat toiselle puolelle maakuntaa. Pieksämäki-ottelun pelipaikkana on pieni Elmolan liikuntasali Lopella.

  Pieksämäki on kohtuullisesta ulkomaalaisosastosta huolimatta pelannut liigaseuroista selvästi huonoiten. Se on onnistunut voittamaan Kuortaneen lisäksi vain Pölkky Kuusamon sekä hävinnyt kahdesti viidennessä erässä. Näin savolaisryhmän pitäisi olla Suomen kenttiä dominoineelle HPK:lle suupala ennen ensi viikon euro- ja cup-otteluita.

  Hämeenlinnassa Pieksämäki muistetaan tältä kaudelta ensimmäisenä joukkueena, joka pystyi voittamaan erän Kerhoa vastaan. Marraskuinen vierasottelu kääntyi lopulta HPK:n 1–3-voitoksi, mutta vastustaja muistutti, ettei yhtään joukkuetta ole varaa aliarvioida lentopallon pääsarjassa.

   

  HPK:n päävalmentaja Luca Chiappinin mukaan Pieksämäki on hieman eritasoinen joukkue kuin Vampula, mutta hänen joukkueensa pelaa joka tapauksessa omaa peliään.

  – Yritämme pelata parasta lentopalloamme, ja meidän pitää voittaa tämä ottelu, onnistumme siinä tai emme. Viimeksi Pieksämäki sekoitti peliämme syötöllä, mutta sen jälkeen pystyimme hallitsemaan ottelua aika helposti, Chiappini muistaa.

  Venäläisen Viktor Circhenkon valmentama Pieksämäki Volley luottaa vahvasti itäeurooppalaisiin pelaajiin. Seuran ehkä tärkein peluri on juuri HPK:n Piia Korhosen edellä eräkohtaisessa pistepörssissä majaileva Julija Tokarenko. Venäläishakkuri on tehnyt 4,53 pistettä erässä (yhteensä 272). Ukrainalaiset Ekaterina Klimova ja Olga Uglenko sekä valkovenäläinen passari Alina Adamenja täydentävät venäjää puhuvaa runkoa.

  HPK kierrättää nyt pelaajia valmistautuessaan LP Viestin kohtaamiseen. Kerho haki Huittisista kaksi pistettä käytännössä seitsemällä pelaajalla, joten viikonloppuna kentällä voidaan nähdä aivan erilainen koostumus.

  Kiinnostavaa on nähdä paluun pelaajistoon tehneen Anna Borichevan rooli. Joukkueenjohtajan tehtävää alkukauden hoitanut Boricheva piipahti kentällä Vampula-ottelun neljännessä erässä, mutta pelannee Lopella hieman enemmän – varsinkin, kun verkon toiselta puolelta löytyy käly Anastasia Boricheva.

  Tule Lopelle kannustamaan HPK voittoon sunnuntaina kello 18! Otteluun on vapaa pääsy.

  Tagit: hpk  pieksämäki  mestaruusliiga  loppi  otteluennakot  
    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä