• Tuloksellisesti HPK-naisille ei ollut paljoa luvassa, kun Suomen cupvoittajat matkustivat heti voitonjuhlien jälkeen Siperiaan. Kauden ainoaksi jäänyt eurovieraspelimatka päättyi, kuten CEV Cupin ensimmäinen kotiottelukin. Yenisei Krasnojarsk hankki jatkopaikan toisella 3–0-voitolla.

  Kivikova venäläisryhmä pelasi ajoittain parempaa peliä kotiottelussaan kuin Elenia-areenassa joulukuussa. Avauserä pysyi tasaisena tilanteeseen 6–6 asti, jonka jälkeen Krasnojarsk karkasi. Toisella teknisellä aikalisällä venäläiset johtivat 9–16 ja loppueräkin oli aivan yhtä päätyä. Erän ratkaisivat laitahyökkääjät Marija Frolova ja Natalja Malyh, joista jälkimmäinen jatkoi tappavaa tahtiaan koko ottelun.

  Toinen erä alkoi samanlaisessa Krasnojarsk-komennossa kuin ensimmäinen oli päättynyt. Tilanteessa 10–5 kotijoukkue alkoi kuitenkin tehdä virheitä. Erän puolivälissä HPK vaihtoi passariksi Chloe Collinsin tilalle Maria Tuomisen, ja pian tämän jälkeen Eveliina Rautiainen korvasi Suvi Kokkosen laitahyökkääjänä. Kokoonpanoyllätykset kantoivat tilanteeseen 17–16, jonka jälkeen Yenisei toipui ja mätki toisenkin erän pakettiin reilussa 20 minuutissa.

  Kokkonen palasi kolmanteen erään, mutta kyyti oli kylmää. HPK nousi kuitenkin toisen teknisen aikalisän molemmin puolin pisteen päähän, mutta ei mahtanut lopussa enää mitään Krasnojarskin syöttötykitykselle. Yleispelaaja Evgenija Shcheglova sai pysyä syöttökulmassa tilanteesta 16–18 asti.

  Malyh oli ottelun ylivertainen ykköspelaaja tukenaan ukrainalaispassari Oleksandra Peretjatko, joka väläytti jo avauserässä yllätyksellisellä kahden käden peipillä selkä verkolle päin. Venäläishakkuri iski 25 passista pisteen 17:llä päätyen tehoihin 19/+18. Yleispelaaja Salla Karhu oli puolestaan HPK:n tehokkain (10/+4) ja parhaimmistoa keskipelaaja Daniela Öhmanin kanssa.

  HPK-päävalmentaja Luca Chiappinin mukaan Krasnojarskin matka oli ennen kaikkea kokemuksen hakemista nuorelle joukkueelle, ja siinä mielessä hän olikin tyytyväinen pelin antiin.

  – Näimme tänään, miksi Krasnojarsk on yksi maailman vahvimmista joukkueista. En usko, että tulos olisi muuttunut, vaikkemme olisi joutuneet matkustamaan. Venäjällä pelaaminen oli hyvä kokemus, koska vastustajat olivat teknisesti ja taktisesti korkeatasoisia. Heitä vastaan pelatessa oppii aina, Chiappini uskoi.

  Chiappini sanoi, ettei passarinvaihto ollut pakotettu vaan suunniteltu.

  – Meillä on ollut aika intensiivinen viikonloppu ja sellainen on myös koko tammikuu. Vaihtoja on hyvä tehdä.

  Tuominen sai tililleen kauden ylivoimaisesti vaikeimmassa vierasottelussa ensimmäiset yhtäjaksoiset puolitoista erää. Vaikka konkarin pelaaminen olikin päävalmentajan mielessä, se yllätti passarin itsensä.

  – Pelituntumani oli kuusikkopelaajien kanssa aika nolla, mutta kentälle mennessä yritetään kaikki puolesta. Chloe on taitavampi passaamaan hakkurille ja taaksepäin, joten ehkä meidän peli oli nyt enemmän nelospuolella. Ei se kauhean vahvasti mennyt, Tuominen naurahti.

  Tuominen ei 21-vuotisella urallaan ole hirveästi europelejä päässyt pelaamaan, joten hän nostaa vastustajan kovimpien joukkoon viime kaudella OrPon kanssa kohdatun Schweriner SC:n rinnalle.

  – Kaikki kunnia tästä pelistä vastustajalle. Lyönnit tulevat korkealta ja kovaa, ja syöttö on kansainvälistä tasoa. Vaikka meidän nostajamme ovat Suomen parhaita, se tulee todella kovaa, välillä tippuu ja välillä jatkaa matkaansa, HPK:n toinen kapteeni analysoi.

  HPK pelaa tällä viikolla vielä toisen vierasottelun, Mestaruusliigassa sunnuntaina LiigaPlokia vastaan.

  Tilastot

  Yenisei Krasnojarsk–HPK 3–0 (25–13, 25–19, 25–16)

  Parhaat pistenaiset:

  Krasnojarsk: Natalja Malyh 19/+18, Inna Molodcova 8/+7, Ekaterina Efimova 8/+5.

  HPK: Salla Karhu 10/+4, Daniela Öhman 7/+6, Yasmine Madsen 7/+2.

  Hyökkäys: 61%–44%.

  Vastaanotto: 54%–35%.

  Torjunnat: 4–3.

  Ässät: 5–3.

  Tagit: enisej krasnojarsk  cev cup  otteluraportit  
    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä