• Hämeenlinnan Lentopallokerho on tehnyt Australian maajoukkueen 193 senttisen keskipelaajan Lauren Coxin kanssa sopimuksen. Hämeenlinnaan Cox saapuu Ranskan Elité-sarjan EC Orléans Volleystä.  

  Lauren Cox pelasi kotimaansa pääsarjassa Canberra Heatin joukkueessa. Joukkue sijoittui Australian liigassa neljänneksi kaudella 2019–2020. Eurooppaan australialaisen ”Volleyroon” tie kulki Yhdysvaltojen yliopistosarjojen kautta. Hän pelasi yhden kauden 2021–2022 Maryland Baltimore County Universityssä, jossa joukkue sijoittui NCAA:n itäisen koferensin ensimmäiseksi.

  Ranskassa Lauren pelasi kaksi kautta, joista ensimmäisen RC Cannesin 2-joukkueessa Ranskan Kansallista Kakkosta ja jälkimmäisen EC Orléans Volleyssä Ranskan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

  — Olen erittäin innoissani voidessani aloittaa uuden kauden Hämeenlinnassa ja jatkaa seuran perinteitä. Tulen tälle kaudelle valmiina oppimaan ja kasvamaan pelaajana. Sekä saamaan myös uusia ystäviä ja iloitsemaan yhdessä menestyksestä.

  — Pelaajana olen erittäin intohimoinen ja energinen, tuo joukkueeseen aina energiaa, omistautumista ja kovan työni. Uskon, että aggressiiviset hyökkäykset ja ulottuvuuteni tojujana ovat vahvuuksiani. Olen myös taktisesti hyvä pelaaja. Haluaisin edelleen kehittää nopeuttani ja tehokkuuttani kaikissa hyökkäysvaihtoehdoissa sekä nopeidenhyökkäysten torjumista.

  Päävalmentaja Andrea Carasi uskoo nuoren australialaisen kykyihin ja odottaa häneltä johtajuutta verkolle.

  — Lauren on nuori lahjakkuus ja maajoukkuepelaaja. Hän tuo meille tarvitsemaamme ammattimaista ajattelua. Näin hänen pelaavan Ranskassa, kun hän oli 2. liigan neljän parhaan joukossa, ja olin vaikuttunut hänen taidoistaan. Varmasti monet vastustajat pelkäävät hänen torjuntojaan ensi kaudella.

    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä