• Hämeenlinnan Lentopallokerho pelasi keskiviikkona ensimmäisessä osaottelussa paikasta CEV Cupin puolivälieriin saksalaista SSC Palmberg Schweriniä vastaan mainiosti, vaikka se lopulta taipuikin kotihallissaan 1-3 (19-25, 25-23, 20-25, 16-25) -tappioon.

Lentiskerholle jäi ottelussa eniten hampaankoloon ensimmäisestä erää. Kotijoukkue aloitti ottelun räväkästi ja johti erää parhaimmillaan usealla pisteellä ja oli vielä puolivälin jälkeenkin 16-10-johdossa. Kaksitoistakertainen yhdistyneen Saksan ja seitsenkertainen Itä-Saksan mestari Schwerin kuitenkin osoitti kovuutensa ja nousi kohtuullisen selvään 19-25-erävoittoon.

Reilun johdon menettäminen ei kuitenkaan lamaannuttanut Matteo Pentassuglian suojatteja toiseen erään, vaan kotijoukkue oli siinäkin vahva. Tasaisesti edennyt erä päättyi lopulta Lentiskerhon 25-23-voitoon.

Kolmannessa ja neljännessä erässä saksalaisvieraiden kovuus alkoi näkyä entistä selvemmän. Se repäisi erän puolivälin paikkeilla itselleen kummassakin erässä sellaisen eron, etteivät hämeenlinnalaiset pystyneet enää kirimään eroa kiinni. Kolmannen erän Saksan Bundesliigaa tasapistein Roosa Koskelon edustaman Stuttgartin kanssa johtava Schwerin vei 20-25 ja neljännen selvemmin 16-25.

Hämeenlinnalaisten ykköspelaaja oli reilun viikon joukkueen mukana ollut yhdysvaltalaishakkuri Mikayla Shields, jonka tehot 17/+16 kivikovaa vastustajaa vastaan olivat kansainvälistä tasoa. Kotijoukkueen kannalta iloisin uutinen oli kuitenkin se, että maajoukkueen yleispelaaja Suvi Kokkonen teki paluun Kerhon kuusikkoon syksyn nilkkaleikkauksensa jäljiltä. Kokkonen teki ensimmäisessä pelissään tauon jälkeen 17/+8.

- Pelissä oli tosi paljon hyvää, mutta sitten tuli notkahduksia. Ei vastustaja kuitenkaan täysin mahdoton ollut ja olisimme voineet saada enemmänkin. Voimme kuitenkin olla ylpeitä pelistä. Se oli iso plussa, Kokkonen sanoi.

Kokkonen oli jo viikko sitten OrPoa vastaan kokoonpanossa, mutta ei käynyt vielä silloin kentällä.

- Tuntui ihan sikahyvältä. Viimeksi minulla ei vielä ollut pelilupaa, mutta sain sitten heti, kun kävin 17. päivä fysioterapeutilla. Siitä sitten aloitin valmistautumisen tähän peliin ja nyt on hyvä fiilis, että pääsin takaisin.

Kokkosen kuntoutuminen sujui mainiosti ja aikataulussa.

- Siinä piti mennä joku neljä kuukautta ja nyt meni vähän päälle kolme. Leikkaus tehtiin oikein ja kuntoutus oikein ja järkevästi. Nyt on hyvä jalka.

Kokkosen paluun ja Shieldin joukkueeseen liittymisen jälkeen Lentiskerholla on kokoonpanossa ihan eri tilanne kuin jossain vaiheessa loukkaantumisten piinaamaa kautta.

- Meillä nyt monta hyvää pelaajaa ja hyvä tilanne, kun pystymme tekemään vaihtoja. Mikayla pääsi myös kunnolla näyttämään ja on tosi lupaava ja kovakätinen pelaaja.

Lentiskerho ja Schwerin pelaavat toisen osaottelun torstaina 6. helmikuuta Schwerinissä kello 19 paikallista aikaa. Hämeenlinnalaisten jatkopaikka on kovan työn takana, sillä Kerhon pitää voittaa ensin varsinainen ottelu joko erin 3-1 tai 3-0 ja ottaa sen jälkeen vielä voitto 15 pisteen kultaisesta erästä.

Lentopallokerhon tiivis ottelutahti jatkuu jo viikonloppuna vieraskiertueella. Kerho kohtaa ensin lauantaina Rovaniemellä WoVon ennen kuin matka jatkuu sunnuntaina Pihtiputaalle viime lauantaina seurahistoriansa ensimmäistä Suomen Cupin voittoa juhlineen LiigaPlokin vieraaksi.

- Lähdemme nyt kirimään ja ottamaan jokaisen pisteen, jonka vain saamme. Loppua kohden pitää kiristää ja sen jälkeen nähdään, mihin pääsemme. Toivottavasti mahdollisimman pitkälle, Kokkonen päätti.