• Hämeenlinnan Lentopallokerho ja Pöllkky Kuusamo tarjosivat Loimua-areenan yleisölle torstaina naisten Mestaruusliigaa koko rahan edestä. Viiteen erään venyneen ottelun vei nimiinsä lopulta vierasjoukkue Pölkky, joka otti voiton erin 2–3 (18–25, 16–25, 25–22, 25–21, 11–15).

Näin runkosarjan voittoa tavoittelevalle vierasjoukkueelle kaksi ja kotijoukkueelle yksi Mestaruusliigan piste.

Torstain ottelu oli kaksijakoinen. Pölkky Kuusamo aloitti ottelun vahvasti ja vei kaksi ensimmäistä erää selvästi, mutta pitkällä tauolla ottelun kulku vaihtui. Paremmin rytmistä kiinni saanut kotijoukkue taistelu kaksi seuraavaa itselleen ja otti runkosarjan neljättä sijaa ajatellen tärkeän yhden pisteen itselleen. Viidennessä erässä Pölkky Kuusamo oli taas vahvempi. Erässä esiin nousi erityisesti ottelun puolivälin vaiheilla peliin vaihdettu keskipelaaja Ella Autere, joka otti vieraiden viidestätoista pisteestä peräti kuusi torjunnoilla. Kuusamon parhaana lopulta palkittu Autere teki vajaaseen kolmeen erään 12 (+9) pistettä.

– Klassinen pitkä erätaukohan siinä kävi. Oli mukava tulla kentälle. Näyttämisen halu oli kova ja sillä mentiin eteenpäin, Autere sanoi ottelun jälkeen.

Myös hämeenlinnalaisten paras pelaaja oli keskipelaaja, 69-prosenttisesti hyökännyt Vera Klimovich (17/+14).

– Löysimme peliimme lisää energiaa ja onnistuimme valmentajan avulla tekemään muutoksia. Tänään pelasimme isommalla ryhmällä ja on tietysti hyvä asia, kun voimme käyttää jokaista pelaajaa. Otimme varmasti tärkeän pisteen, Kilomovich viittasi esimerkiksi vaihdosta kentälle tulleiden passarin Roosa Raution ja Netta Hyttisen panokseen.

Kotijoukkueen päävalmentaja Giovanni Torchio löysi Klimovichin tavoin pelin kääntymisen taustalle energian lisääntymisen.

– Puhuimme pukukopissa siitä, ja tytöt löysivät kentälle energiaa, jonka jälkeen pelasimme paremmin. Tekniset asiat auttoivat myös paljon, sillä nosto oli sen jälkeen paljon parempaa ja löysimme vastaanottohyökkäyksemme rytmiä. Se auttoi paljon ja oli avain tänään. Viidennessä erässä meilläkin oli mahdollisuutemme, mutta olimme tietyissä asioissa vaikeuksissa, Torchio mietti.

Hämeenlinnan Lentopallokerho–Pölkky Kuusamo 2–3 (18–25, 16–25, 25–22, 25–21, 11–15)

Hämeenlinna: Klimocih 17/+14, Sevarika 14/+3, Ferreira 12/+5

Kuusamo: Lengweiler 25/+17, Lambert 13/+6, Autere 12/+9.

Ässäsyötöt 2–4, syöttövirheet 5–10, torjunnat 17–16, hyökkäys% 33–39, vastaanotto% 54–47.

MVP:t: Hämeenlinnan Klimovich, Pölkky Kuusamo Autere

PROLibero: Emilia Joensalo Hämeenlinna