•   Lentiskerhon pelihuumori on parantunut peli peliltä ja nyt joukkueesta uhkuu voittamisen halu tiukoissakin tilanteissa. Voittoja Kerho on saavuttanut putkeen kahdeksassa edellisessä ottelussa ja joukkue on nyt pelätty vastustaja kun runkosarjaa on pelattu lähes kolmannes.    

    Lentiskerhon päävalmentajalla Mattoe Pentassuglialla on menestyksestä huolimatta jalat tiukasti maassa ja joukkuueen rakentaminen entistä paremmaksi jatkuu. Matteolla on selvä käsitys siitä miten alun takeltelun jälkeen noustiin voittojen tielle:  

    - Muutimme paljon lähestymistapaamme otteluissa, mutta sitäkin enemmän muuttui itseluottamuksemme. Kun saat lisää itseluottamusta, myös lähestymistapa otteluun muuttuu. Lähinnä koska et ole enää sidottu vaan voit toimia vapaammin, voit avautua enemmän ja luotat itseesi ja joukkueeseesi. 

    - Jos ajattelet liikaa sitä mitä itse ET tee hyvin, niin sulkeudut itseesi etkä ajattele enää muita, koko joukkuetta. Ajattelet vain sitä miten ratkaiset omat henkilökohtaiset ongelmasi.  Olemme puhuneet tästä ja mielestäni jokainen teki hyvää työtä, oppi tuntemaan itsensä paremmin. Ja -  alkaen meistä valmentajista, sillä myös me teimme saman työn - eli mietimme mitä MEIDÄN pitää tehdä paremmin, mitä me teemme väärin.  

    - Me valmentajat.  Ja pelaajat teimme saman.  Ja siitä hetkestä eteenpäin aloimme luottaa itseemme, aloimme tuntea toisemme, opimme sen miten pelataan paremmin tiiminä/joukkueena. Tämän työn tulokset näkyvät juuri tässä, kahdeksan ottelun voitossa. 

    

    Hämeenlinna on voittanut 8 ottelua putkeen. Onko Kerho nyt liigan kuumin joukkue? 

    - Emme ole kuumin joukkue, olemme pehmeä joukkue. Mielestäni jokainen ottelu täytyy pelata erikseen, yhtenä otteluna. Ei ole mitään merkitystä sillä, mitä teit sitä ennen.  

    - On totta että olemme voittaneet 8 ottelua putkeen ja sehän tarkoittaa sitä, että kaikki vastustajat haluavat todellakin pysäyttää meidät. He haluavat rikkoa itseluottamuksemme. Se on jotain jota vastustajamme eilen ja tänään tosissaan yrittivät. Mutta eivät siinä onnistuneet – varmaankin koska olimme henkisesti heitä vahvempia. Pystyimme viime perjantaina ja lauantainakin neljännen erän lopussa painamaan päälle, tekemään laadukasta työtä ja päättämään ottelun. Mielestäni me olemme nyt tiimi, jota kaikkien tulisi pelätä. Mutta kyllä mekin pelkäämme vastustajiamme, se on tämän pelin henki. 

     - Pyrimme olemaan kerta kerralta parempia. Se on se ainoa tavoite mikä meillä on. 

    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä