• Loukkaantumisten kanssa koko alkukauden kamppailut Hämeenlinnan Lentopallokerho taisteli sisukkaasti CEV-cupin avausottelussaan, mutta taipui lopulta viiden erän taistelun jälkeen. Kotijoukkue tšekkiläinen Brno oli lopulta parempi numeroin 3-2 (26-24, 19-25, 21-25, 25-13, 15-13).

Ensimmäisen osan ratkaissut viides erä oli kahden tasaisen joukkueen näytös. Brno otti lopulta ensimmäisen kiinnityksen jatkopaikkaan ottamalla erävoiton numeroin 15-13. Emmi Riikilä oli erässä Kerhon tehokkain kolmella pisteellään.

Riikilä oli myös koko ottelun tilastoissa Lentiskerhon ykkönen. Loukkaantumisestaan kuntoutunut pelaaja teki 21 (+11) pistettä. Roosa Heikkiniemen pistetilasto oli 18 (+8), Karoliina Fribergin 15 (+12), Victoria Tosin 8 (+7), Laura Laukkasen 8 (+4) ja Katja Kylmäahon 7 (+6) pistettä.

Lentiskerhon kapteeni Kylmäaho oli tyytyväinen joukkueensa pelin tasoon, vaikka tappio tulikin.

- Mielestäni tämä oli paras pelimme tähän kauteen tai ainakin tällä kuusikolla, millä olemme nyt pelanneet. Lähdimme ehkä vähän altavastaajina, mutta näytimme, ettei vastustaja pääse helpolla ja varmaan sitäkin pelottaa vähäsen tulla Hämeenlinnaan, Kylmäaho sanoi.

Lentiskerho joutui olemaan hereillä Brnota vastaan koko ottelun ajan.

- Brno on tosi pitkä joukkue. Se vaihtoi paljon pelaajia pelin aikana ja sillä on laaja rinki. Melkein koko kuusikko vaihtui loppupeliin eli meidän piti reagoida eri tilanteisiin. Teimme sen kuitenkin ihan hienosti, passari kiitteli.

Lentiskerho ja Brno pelaavat toisen osaottelun tiistaina 17. joulukuuta Elenia-areenassa.

- Tiedämme, että olemme parempia kotonamme eli mitä vain voi käydä, Kylmäaho muistutti.

Ottelun avauserä oli tasainen alusta loppuun. Lentiskerho onnistui laajalla rintamalla, kun sekä Laukkanen että Friberg ylsivät viiteen pisteeseen, ja yleispelaajat Riikilä ja Heikkiniemi tulivat keskipelaajia vain yhden pisteen perässä. Erävoiton otti kuitenkin Brno numeroin 26-24.

Toisessa erässä Lentiskerho pääsi niskan päälle alusta asti ja johti erää 6-8, 12-16 ja 18-21 ennen kuin lasketteli 19-25 erävoittoon. Toisen erän hämeenlinnalaisten ykköspelaaja oli vastikään sairastuvalta tositoimiin palannut Riikilä kuudelle pisteellään. Heikkiniemi teki viisi pistettä ja passari Kylmäaho neljä kahdella ässällään ja hyökkäyspisteellään.

Kolmannessa erässä Lentiskerho osoitti sitkeytensä. Se oli erässä alakynnessä alusta 21-18-tilanteeseen asti, mutta sitten alkoi melkoinen hämeenlinnalaisnousu. Vierasjoukkue teki erän seitsemän viimeistä pistettä ja nousi kolmen pisteen takaa-ajoasemasta neljän pisteen erävoittoon. Riikilä (6) ja Friberg (5) olivat erän hämeenlinnalaisnimet.

Neljäs erä oli vierasjoukkueen näkökulmasta hankala. Lentiskerho johti erää vielä 7-8, mutta sen jälkeen Brno karkasi ja ratkaisi erän puolivälissä sen, että ottelua jatkettiin myös viidenteen erään. Heikkiniemi oli erässä hämeenlinnalaisten tehokkain neljällä pisteellään.