• Hämeenlinnan Lentopallokerho palasi kahden tappio-ottelun jälkeen voittajaksi naisten Mestaruusliigassa, mutta helpolla voitto ei joukkueelle tullut. Hämeenlinnan Loimua-areenan kotijoukkue onnistui kuitenkin pitämään Puijo Wolleyn takanaan kahden ensimmäisen erän jatkopalloille venyneissä lopuissa ja otti sitten kolmannessa erässä otteluvoiton voiton ratkaisseen erävoiton jo vähän selvemmin. Hämeenlinnan Lentopallokerho–Puijo Wolley 3–0 (27–25, 32–30, 25­17).

Hämeenlinna johti kahta ensimmäistä erää puolivälin tienoilla useammalla pisteellä, mutta uhrautuvasti pelanneet kuopiolaiset nousivat kummassakin erässä tasoihin ja jopa eräpallotilanteeseen asti, mutta lopulta vieraat eivät pystyneet ottamaan erävoittoa. Ensimmäinen erä päättyi vieraiden parhaana palkitun Natasha Calkinsin hyökkäysvirheeseen ja toinen ottelun parhaan pelaajan Yasmine Madsenin hyökkäyspisteeseen.

Kolmannessa erässäkin Lentopallokerho otti alun jälkeen komennon itselleen, eikä se päästänyt tällä kertaa vieraita kovinkaan lähelle. 25­­–17 erävoitto siivitti hämeenlinnalaiset otteluvoittoon.

Lentopallokerho oli vieraitaan edellä hyökkäystehoissa ja torjuntapeleissä, mutta syötöllään Puijo Wolley aiheutti kotijoukkueelle ajoittain isoja vaikeuksia.

Kotijoukkueen päävalmentaja Matteo Pentassuglia oli tyytyväinen, että joukkue palasi kahden tappion jälkeen voittojen tielle.

– Hyvä voitto, mutta peli ei todellakaan ollut helppo, varsinkaan sellaisen viikon jälkeen kuin mitä meillä on ollut. Puijo on joukkue, joka puolustaa niin paljon. Tänään oli tärkeää olla kärsivällinen kaikessa tekemisessämme. Jos torjuimme, he varmistivat ja sitten me torjuimme uudelleen ja pääsimme myös hyökkäämään. Pistettä ei aina tehty ensimmäisestä hyökkäyksestä, ja siinä olimme aika hyviä tänään.

Lentopallokerho jatkaa pelejään ensi viikolla kahdella vierasottelulla, ensin keskiviikkona Jymy-Volleyta ja lauantaina Helsinki Volleyta vastaan.

– Paljon on tietysti vielä tehtävää, eikä kukaan sano, että olemme parhaassa iskussamme, mutta tästä ottelusta otamme mukaamme erityisesti mentaliteetin kahden ensimmäisen erän lopussa. Kuten sanoin, voitto ei tullut helpolla, mutta otamme sen ja jatkamme töitä, Pentassuglia tuumi.

Yasmine Madsen oli tyytyväinen joukkueen vahvuuteen erien lopussa.

– Saimme kuitenkin päätettyä kaksi ensimmäistäkin erää voitokkaasti. Jäimme ehkä hieman odottelemaan, ja Puijo huomasi paikkansa ja käytti ne hyväkseen. Meidän pitää pelata kovaa johtoasemassa, mutta tänään ehkä hieman pehmenimme niissä. Voitto tuli kuitenkin, Madsen muistutti.