• Hämeenlinnan Lentopallokerho palasi voittokantaan Mestaruusliigassa kaatamalla sunnuntain kierroksella vieraissa LP-Vampulan. Mainiosti taistellut Lentopallokerho juhli Huittisissa voittoa suoraan kolmessa erässä numeroin 3–0 (28–26, 25–21, 28–26).

Lentopallokerho katkaisi samalla neljän ottelun mittaiseksi venähtäneen tappioputkensa. Voitto oli joukkueelle kauden toinen LP-Vampulasta. Aikaisemmin kaudella Hämeenlinnassa Lentopallokerhon voittonumerot olivat 3–1.

Lentiskerhon riveissä koko ottelun pelannut yleispelaaja Tuuli Tuominen oli ottelun jälkeen tietysti tyytyväinen ja onnellinen.

– Ihan huikea peli ja hieno voitto. Olimme tänään oikeasti joukkue isolla J:llä. Tämä oli koko joukkueelta hienoa taistelua. Pelissä tulee aina ylä- ja alamäkiä, ja tänään olimme yhdessä kentällä ja nousimme vaikeista hetkistä. Tuntuu ihan pirun hyvältä.

Kymmenen pistettä kolmeen erään tehnyt Tuominen myönsi, että voitto oli myös henkisesti hyvin tärkeä.

– Kyllähän se tuntuu tosi hyvältä ja nimenomaan tärkeältä. Ainahan niitä häviöitä tulee ja niitä tulee osata sietää. Voitto tuntuu nyt entistä paremmalta, kun nyt on ollut takana vaikea jakso. Siitä tulee myös usko siihen, että pystymme tähän, Tuominen sanoi.

Voittamisen tuoma ilon tunne näkyi ottelun jälkeen joukkueessa.

– Kaikki tytöt olivat tosi iloisia. Heti viimeisen pallon jälkeen, kun riemuitsimme yhdessä kentän keskellä, itsellänikin meinasi tulla tippa linssiin. Ja ihan vain sen takia, että olin niin ylpeä koko joukkueesta ja sen tekemistä. Puhuimme tyttöjenkin kanssa, että jokainen hoiti omaa tonttiaan ja auttoi toista.

LP-Vampula ei antanut hämeenlinnalaisille voittoa helpolla. Se johti peliä välillä reilustikin, mutta Lentiskerhon selkä ei taittunut missään vaiheessa.

– Vampula haastoi meitä tosi hyvin tänään. Olimme välillä edellä, mutta päästimme vastustajan mukaan ja se meni ohikin. Sekin taisteli tänään mielestäni hyvin koko pelin ajan. Vampula liikutti meitä paljon, yleispelaajat laittoivat paljon peippejä ja rullia. Mitenkään helppo voitto tämä ei todellakaan ollut. Varsinkin kolmannessa erässä se loppu oli molemmilta puolilta kunnon taistelua. Vampula oli tänään kova ja valmis taistelemaan, Tuominen sanoi.