• Naisten Mestaruusliigan pronssimitaleiden kohtalo ratkotaan tänä keväänä kolmannessa ottelussa. Lentopallokerho tasoitti otteluvoitot keskiviikkona Salossa kaatamalla LP Viestin suoraan kolmessa erässä numeroin 0–3 (23–25, 22–25, 20–25).

Lentopallokerho oli ottelussa lähes koko ajan hieman niskan päällä, eikä se menettänyt tällä kertaa etuaan, vaikka LP Viestin nousikin kahdessa ensimmäisessä erässä pitkältä takamatkalta lähelle ja avauserässä jopa tasoihin tilanteeseen 23–23.

Lentopallokerhon paras pisteiden tekijä oli keskipelaaja Bettina Yli-Sissala (14/+13). Vierasjoukkue oli keskiviikkona tehoissaan vastustajaa tasaisempi. Isoin ero tilastoissa joukkueiden välille tuli vastaanottopelaamisessa (46%–58%). Hämeenlinnalaisista vastaanottopelissään loisti erityisesti Nayara Ferreira, joka nosti 14 aloitussyöttöä huimalla 93 prosentin tarkkuudella passari Jenna Ylivainiolle.

Myös virheiden määrässä oli iso ero. LP Viesti sortui kotisalissaan kolmessa erässä peräti 25 virheeseen eli se antoi erän verran pisteitä Lentopallokerholle. Lentiskerhon virhemäärä oli 11 pistettä.

Lentopallokerho joutui tekemään kokoonpanoonsa muutoksen, kun sunnuntaina loukkaantunut libero Emilia Joensalo oli kokoonpanosta sivussa. Normaalisti yleispelaajan paikalla pelaava Tuuli Tuominen oli keskiviikkona Salossa hämeenlinnalaisten pelaava libero, ensimmäistä kertaa urallaan.

Vieraiden parhaana palkittiin mainion ottelun pelanut passari Ylivainio.

– Viime pelin häviö jäi harmittamaan, kun emme saaneet voittoa. Päätimme, että perjantaina pelataan vielä täällä. Halusimme kyllä kovasti voittaa, passari myönsi.

Ylivainion mukaan Lentopallokerholla oli keskiviikkona kentällä hyvä tunne.

– Koko ajan oli luottavainen fiilis, että pystymme ottelun viemään. Viesti on totta kai joukkue ja kuten viime pelissä nähtiin, on se voitettu vasta sitten, kun viimeinen pallo vihelletään. Koko ajan pitää olla hereillä.

Lentiskerho hukkasi sunnuntaina isoja johtoja, mutta tällä kertaa LP Viesti pysyi lopulta takana.

– Saimme pysäytettyä nyt Viestin pisteputket, emmekä antaneet niin pitkiä putkia. Pystyimme tasaisempaan peliin, Ylivainio arvioi.

Naisten Mestaruusliigan pronssimitaleiden voittaja ratkeaa perjantaina Salossa kello 17 alkavassa ottelussa.