• Hämeenlinnan Lentopallokerho palasi mainiosti kotimaan kentille Saksassa pelatun CEV Cupin ottelun jälkeen. Kerho kaatoi keskiviikkona Loimua-areenassa Mestaruusliigaa johtavan LP Kangasalan erin 3-1 (25-22, 23-25, 25-19, 25-17).

Loimua-areenaan saapuneet katsojat näkivät keskiviikkona hyvää Mestaruusliigan lentopalloa ja erityisesti mainiosti pelanneen kotijoukkueen. Viimeisimpänä Michaela Madsenin joukkueeseensa saanut Kerho ei häkeltynyt vieraiden viemästä tiukasta toisesta erästä, vaan otti pitkän tauon jälkeen voiton kahdesta erästä ja pääsi juhlimaan ansaittua otteluvoittoa.

Kotijoukkue oli keskiviikkona vieraitaan edellä niin vastaanotto- kuin hyökkäyspelissään ja myös joukkueen puolustuspelaaminen oli kiitettävällä tasolla. Lentiskerhon passari Katja Kylmäaho pääsi pyörittämään peliä 49 prosentin vastaanotosta, kun vieraiden pelinrakentajien Caila Stapletonin ja Emmi Jalosen oli tyytyminen varsinkin ottelun alussa heikompaan tarjontaan. Lopulta myös vieraiden nostopeli parani, mutta se ei Lentiskerhon pelaamista hetkauttanut.

Hämeenlinnalaisten paras pisteiden tekijä oli nilkkaleikkauksensa jälkeen hyvin kentille palannut Suvi Kokkonen. Maajoukkueen yleispelaaja merkautti neljään erään 22 pistettä tehotilastolla +9. Hyväksi vahvistukseksi osoittautunut amerikkalaishakkuri Mikayla Shields säesti 21 (+8) pisteellään.

Vieraiden parhaaksi pelaajaksi nousi yhdysvaltalainen Alexis Hart (19/+10). Kotijoukkueen voiton avaimia oli myös se, että Kerho sai liigan ehdottomiin tähtiin lukeutuvan Mary-Kate Marshallin (10/+3) kuriin.

Kerho jatkaa sarjassa kuudentena. Se kohtaa seuraavaksi sunnuntaina Loimua-areenassa toisen liigan kärkijoukkueen, sarjakakkosena pelaavan Pölkky Kuusamon. Hämeenlinnalaisilla on kauden 2019-2020 runkosarjaa jäljellä vielä viisi ottelua.