• Hämeenlinnan Lentopallokerho otti maanantaina naisten Mestaruusliigassa voiton Pihtiputaan LiigaPlokista. Lentiskerho sai ottelusta tuplapalkinnon, sillä voitto vei joukkueen myös tammikuussa Tampereella pelattavan Finnish Teknikum -cupin finaaliturnaukseen.

Hämeenlinnan Lentopallokerho–LiigaPloki 3–1 (25–16, 16–25, 25–23, 25–17).

Hämeenlinnalaiset aloittivat ottelun vahvasti ja veivät ensimmäisen erän selvästi nimiinsä. Toisessa erässä osat kuitenkin vaihtuivat, kun LiigaPloki vei peliä erinomaisen ottelunsa pelanneen Anna Yefremenkon johdolla. Myös kolmannessa erässä vierasjoukkue oli pitkään niskan päällä ja se johti erää vielä 25–20. Sen jälkeen Lentopallokerho sai kuitenkin juonesta kiinni ja tuli vahvan loppuerän ansiosta ensin tasoihin ja lopulta ohi. Erä päättyi mainion ottelun pelanneen Bettina Yli-Sissalan ässäsyöttöön.

Neljännessä erässä hämeenlinnalaiset olivat lopulta selvästi parempia ja veivät otteluvoiton neljässä erässä nimiinsä.

Yksi iso tekijä kotijoukkueen voitossa oli se, että se sai ottelun loppua kohden Yefremenko paremmin kiinni. Myös oman hyökkäyspelin paranemin loppua kohden oli joukkueen voiton kannalta tärkeää.

Lentopallokerho esitteli maanantaina myös uuden pelaajansa, kun brasilialainen Nayara Ferreira debytoi oranssipaidassa. Aikaisemmin liigassa LP-Vampulan riveissä pelannut Ferreira teki 12 pistettä.

Yefremenko (29/+19) oli ottelun paras pisteiden tekijä. Hämeenlinnalaisten parasta peliä esittivät joukkueen keskipelaajat Vera Klimovich (19/+16) ja Bettina Yli-Sissala (16/+15).

Giovanni Torchio, Hämeenlinnan Lentopallokerho: ”Tärkeä voitto, koska ottelussa oli myös tuplapanos. Kävimme välillä syvällä, mutta nousimme hienosti. Tyttöjen reagointi kolmannen erän vaikeassa tilanteessa oli hieno suoritus. Meillä on vielä paljon töitä edessä, mutta tiedämme sen hyvin. Hyökkäyspeliämme pitää saada paremmaksi. Pelin taso ei ole tällä kovin korkea, mutta parhaimmillaan se on ihan hyvää.”

Vera Klimovich, Hämeenlinnan Lentopallokerho: ”Olemme tyytyväisiä, sillä voitto oli meille tärkeä, varsinkin näin kotona. Fanimme uskovat yhä meihin. Olen ylpeä jokaisesta pelaajasta, sillä taistelimme kovaa. Nämä olivat tärkeät pisteet.”

Mikko Pesonen, LiigaPloki: ”Kyllähän voittoa meille tarjottiinkin. Ensimmäinen erä oli meiltä huono startti, mutta olimme niinkin huonolla pelillä mukana. Toinen erä oli hyvä, ja kolmannen erän puoliväliin asti homma vain parani. Sitten tuli täydellinen sulaminen. En tiedä, aloimmeko jännittää, kun näimme, että pärjäämme pelissä. Yhdellä pelaajalla emme voi voittaa. Yefremenko paukutti melkein 30 pinnaa, mutta se ei riitä. Laitureilta vaaditaan tehoja myös erien lopussa. Alkuerät menevät ihan hyvin, mutta sitten pehmenemme, kun ottelua aletaan ratkoa.”

Hämeenlinnan Lentopallokerho: Klimovich 19/+16, Yli-Sissala 16/+15, Ferreira 12/0.

LiigaPloki: Yefremenko 29/+19, Pertens 16/+3, Kähkölä 6/+4

Ässäsyötöt 12–5, syöttövirheet 3–10,  torjunnat 14–8, hyökkäys% 32–34, vastaanotto% 39–30.

Otteluisäntä: Taitoneliö

PROLibero: Emilia Joensalo Hämeenlinnan Lentopallokerho ja Rita Timonen Hämeenlinnan Lentopallokerho