• HPK ja LP Viesti hakivat asetelmia loppuottelusarjan avausottelussa Salossa pitkän kaavan mukaan. LP Viesti onnistui pitämään kotiedun tiukan ottelun päätteeksi erälukemin 3-2 (26-24, 26-28, 25-15, 21-25 ja 15-11).

Naisten loppuottelusarjasta on keskiviikkona nähdyn pelin perusteella muodostumassa arvoisensa huipentuma kuluvan kauden päätteeksi. Ensimmäinen loppuottelu tarjosi yleisölle viihdettä koko rahan edestä, kun kaksi suurta dynastiaa iskivät yhteen lähes kolmetuntiseksi venyneessä avausfinaalissa. HPK onnistui laittamaan Viestin ahtaalle kotisalissaan ja ainoastaan voitto viidennestä erästä jäi uupumaan hienon ottelun päätteeksi.

Seuraava loppuottelu pelataan perjantaina 8.4. Hämeenlinnassa Elenia-areenalla. Ottelu alkaa klo 18:30.

Valmentajien ja avainpelaajien kommentit

Luca Chiappini, HPK:

- Kova peli. Kaksi avauserää olivat yhden, kahden pallon eriä, tiukkoja. Salo on vahva joukkue, sitä on vaikea voittaa. Numerot ovat numeroita eivätkä ne aina kerro koko totuutta pelistä. Viides erä oli tässä tärkein.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

- Voitto tietenkin tyydyttää. Harvoin Suomen kentillä on pelattu näin kovaa suomalaista joukkuetta vastaan. Taso oli avaukseksi hyvä ja odotan sen nousevan tulevissa peleissä. Syötössä 16 virhettä ja 15 ässää - se suhde on kohtuullinen mutta voisi olla parempikin. Pauliina Vilponen oli otteissaan rohkeampi kuin joissakin aiemmissa peleissä ja se tuotti tulosta. Nadja Gokhshteinin tulo paransi joukkueen peliä ja oli ajoittain varsin näyttävää. Siihen voi olla myös tyytyväinen, että kaikki kolme laituria pysyivät kentällä. Ja missä löytyi parannettavaa? Tuomaritoiminnassa. Toisen erän lopussa meiltä vietiin erävoitto, kun vastustajalta ei vihelletty käsittelyvirhettä. No, siinä erässä emme olisi saaneet menettää 19-13 -johtoa ja hävitä erää. Jatkossa torjuntoja tarvitaan enemmän, nyt vain 5 pistettä saatiin niillä. Keskipelin HPK otti vahvasti kiinni, mutta lopulta Duda Rakickin teki hänelle tavanomaiset, hyvät lukemat 16/+8.

Karoliina Friberg, HPK:

- Tappio tietenkin vähän harmittaa, mutta osittain esitykseemme voi olla tyytyväinen - vaikka häviö tulikin. Kotona olemme olleet kovia ja käännetään numerot siellä toisin päin. Peli oli varsin tasokasta, Suomen kaksi parasta joukkuetta selvästi vastakkain. Salissa oli hyvä fiilis, ihan finaalitunnelma.

Pauliina Vilponen, LP Viesti:

- Lopun tuuletuksissa varmasti näkyi miten voitto ja onnistuminen maistuivat - oli kiva tuulettaa! Voiton otti joukkue, joka sitä enemmän halusi. Vaihtoja tehtiin, mutta joukkueena voitetaan: jos jollakin peli ei ole parhaimmillaan, penkiltä haetaan apua.

Ottelun parhaat pelaajat

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin HPK:n keskitorjuja Karoliina Friberg ja LP Viestin hakkuri Pauliina Vilponen.