• Lentiskerhon päävalmentaja Matteo Pentassuglia saapui takaisin Hämeenlinnaan heinäkuun lopulla ja siitä asti sisuuntuneen miehen hihat ovat heiluneet ahkerasti. Harjoituksia eivät ole hidastaneet parin pelaajan puuttuminen ja nuori joukkue on tehnyt töitä suuret unelmat mielessä. Sanavalmis Matteo vastaili tärkeisiin kysymyksiin harkiten. 

  Matteo, tämä on sinulle kolmas vuosi Hämeenlinnan Lentopallokerhon päävalmentajana. Naisten lentopallon viime kausi jäi pahasti kesken keväällä mutta nyt valmistautuminen tulevaan kauteen on käynnistynyt. Miltä paluu tuntuu? 

    Viiden kuukauden keskeytys ei ollut helppo. Normaalisti kesätauko kestää 2-3 kuukautta. Se on juuri oikea aika palautua. Positiivista on että palaamme entistä päättäväisempinä. Niin pelaajista kuin muusta henkilökunnastakin näkee, että he todella kaipasivat takaisin – olemme kaikki innokkaina palaamassa lentopallokentälle yhdessä pelaajien kanssa.  

    Lentopallo on juuri sellainen laji, jota eletään yhdessä. Tehdään töitä yhtenä tiiminä ja pelataan joukkueelle. Vaikka koko joukkue ei olekaan vielä täällä niin huomaan, että jokainen haluaa tehdä parhaansa. 

    Mielestäni kaikki ovat yhtä motivoituneita kuin viime kauden viimeisessä pelissä, mikään ei ole juuri muuttunut. Emme tietenkään ole nyt samassa kunnossa, kun viime kauden viimeisenä päivänä, mutta olemme yhtä päättäväisiä kuin silloin. Ja se on hienoa! 

  Joukkueessa on useita uusia pelaajia. Millaisella ajatuksella olet rakentanut joukkuetta? 

    Joukkueen kasaamisessa perusajatuksenamme oli saada yhteen pelaajia, joilla on samanlaiset tavoitteet. Sitoutuminen pelaamiseen jossa jokainen tietää omat tehtävänsä. Kaikkein tärkeintä on kuitenkin se tunnelma, fiilis, joka syntyy kentällä. Tämän idean täytyy sopia myös valmentajalle, sillä jokaisella valmentajalla on erilaisia ajatuksia, erilainen tyyli ja pelitapa. Me tietysti pyrimme rakentamaan parhaan mahdollisen tiimin juuri noiden perusajatusten sisällä.  

    Minun mielestäni ei ollut vaikeaa rakentaa juuri sellainen joukkue, jonka halusimme. Se oli helppoa koska löysimme pelaajia, jotka ovat valmiita tulemaan Hämeenlinnaan ja satsaamaan tähän projektiin. Olen tästä erittäin iloinen. Ja varma siitä, että jokainen tekee parhaansa, kun rakennamme peliä ja pelitapaa systemaattisesti haluamaamme suuntaan. 

  Nyt joukkueestasi löytyy kovatasoinen libero ja uusi passari – ja molemmat haluavat kehittyä lisää. Nähdäänkö pelissä nyt jotain ennen näkemätöntä? 

    Tottakai tulee jotain uutta, onhan meillä eri pelaajat kuin viime kaudella. Minun kannaltani katsoen kaikki pelaajat ovat samalla viivalla ja kunnioitan heitä tasapuolisesti. Tiedän, että kukin pelaaja haluaa tulla päivä päivältä paremmaksi. Tämä on ensiarvoisen tärkeää. Pelitavassa voi tapahtua uudistuksia ja ehkä jotain erilaista. Mutta aiomme silti pitää lähes saman perusajatuksen kuin viime kauden lopulla. 

  Joukkue on myöskin aika nuori. Millaista kehitystä odotat nuorilta pelaajilta? 

    Nuoresta joukkueesta puhuminen kuulostaa minusta enemmän selittelyltä kuin totuudelta. Se, että on nuori ei aina tarkoita ikää. Nuori voi myös tarkoittaa, että et ole vielä kypsä tekemään jotain. Sen perusteella mitä minä olen nähnyt harjoituksissa, meillä ei ole nuori joukkue. Meillä on kypsiä pelaajia, jotka ovat päättäneet tehdä kaikkensa niin harjoituksissa kuin kentälläkin.  

    Olkoon syntymävuosi mikä tahansa niin minulle tärkeintä on yksilö ja persoona. Ikä on numero, mutta se millainen olet sisältäpäin, ratkaisee. 

  Nyt sinulla on kasassa hyvä tiimi, Millaisia tavoitteita asetat ensi kaudelle? 

    Tavoitteet ovat tietysti samat kuin seuran tavoitteet. Kun tulin Hämeenlinnaan töihin, tiesin että seuralla on takanaan hyviä tuloksia jo pitkältä ajalta. Mielestäni tärkein tavoite niin henkilöstölle kuin pelaajillekin, sekä yksilöinä että joukkueena, on parantaa suoritustaan joka päivä. Olla tänään parempi kuin eilen. Pitää mielessä, että jos eilen suoritukseni oli 9 niin huomenna sen on oltava täysi kymppi. Enemmän kuin tuloksista, on kuitenkin kyse siitä mitä ja missä olemme tänään ja missä haluamme olla huomenna ja sen jälkeen – oli sitten kyse yksilöistä tai joukkueesta. Tämä ajatus on avain siihen, että parantaa suoritustaan jatkuvasti. 

   

    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä