• [Otteluennakko] HPK vs Pölkky Kuusamo | 25.11.2016 klo 18.30 | Elenia-areena

  HPK palaa vajaan kahden viikon tauon jälkeen pelikentille, kun se pelaa perjantaina kauden ensimmäisen Mestaruusliiga-ottelunsa Elenia-areenalla. Vastaan saapuu yllätysvalmis joukkue Koillismaalta, Kuusamon Pölkky.

  Kuusamolaiset ovat tällä hetkellä sarjataulukon toiseksi ylimmällä rivillä, kolmen pisteen päässä sarjaa johtavasta LP Viestistä. Pölkky on hävinnyt tällä kaudella vain kerran, lokakuun lopussa Orivedellä, kun se on pelannut seitsemästi. Pölkyllä on tosin taipumusta pitkiin otteluihin, sillä se on voittanut kolmesti vasta viidennessä erässä.

  Kotijoukkue HPK sen sijaan pääsee otteluun varmasti hyvin latautuneena ja levänneenä, sillä sen edellisestä ottelusta on lähes kaksi viikkoa. Väliviikko siunaantui, kun Mestarien liigasta ei irronnut paikkaa viimeiselle karsintakierrokselle, joka olisi pelattu viime viikolla.

  HPK:lla onkin nyt kotimaan sarjaotteluissa hieman kirittävää ottelumäärissä, sillä se on pelannut Kuortaneen valmennuskeskuksen joukkueen jälkeen toiseksi vähiten, vain neljä ottelua. Hämeenlinnalaisilla alkaa Kuusamo-ottelusta tiukka rypistys: ensi viikon sunnuntaihin mennessä joukkue pelaa viisi peliä kymmenessä päivässä. Näistä sentään neljä pelataan Elenia-areenalla.

  Kerho pääsee otteluruuhkaan myös hyvästä sarjatilanteesta, koska se ei ole hävinnyt Mestaruusliigassa vielä erääkään. Viimeksi HPK herkutteli Oulussa toissa lauantaina Rovaniemen Woman Volleyn kustannuksella. Viiden ottelun putki ja sitä heti itsenäisyyspäivän jälkeen seuraava pohjoisen vieraskierros asettaa kuitenkin haastetta hallitsevalle Suomen mestarille.

   

  Vierasjoukkue Pölkky tunnetaan etenkin vahvasta ulkomaalaisosastostaan. Ukrainalainen yleispelaaja Olena Prokopenko voitti viime kaudella Mestaruusliigan pistetilaston ja on tälläkin hetkellä joukkueen paras pistenainen. Kotimaista tukea hänelle antaa liigan parhaisiin syöttäjiin kuuluva Lotta Piesanen. Joukkueessa pelaa myös kolme yhdysvaltalaista, joista Amanda Love on yksi sarjan parhaista liberoista.

  Mutta HPK ei juuri häviä tilastoissa, kun vertaillaan keskiarvoja. Keskitorjujat Michaela Madsen ja Karoliina Friberg ovat liigan torjuntatilaston kärjessä, ainoina pelaajina selvästi yli yhden torjunnan eräkeskiarvolla. Lisäksi Madsen on 74 prosentin hyökkäystehoillaan liigan paras. Yleispelaaja Allison Mayfieldillä on sarjan kolmanneksi paras vastaanottoprosentti ja Katja Kylmäaho on passarien tehotilastossa selvä ykkönen reilun 39 prosentin passitarkkuudella.

  HPK avaa kautensa nyt myös Mestaruusliigan osalta Elenia-areenassa pelattuaan ensimmäiset kotipelit Hattulassa ja Lammilla. Tule kannustamaan HPK voittoon Elenia-areenalle perjantaina 25. marraskuuta kello 18.30!

  Tagit: otteluennakot  mestaruusliiga  hpk  pölkky  kuusamo  
    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä