• Hämeenlinnan Lentopallokerho palasi lauantaina yli kuukauden tauolta Mestaruusliigan peleihin. Helsinki Volleyn vieraana käynyt Lentiskerho otti pääkaupungista kolmen pisteen voiton erälukemin 0–3 (26–28, 13–25, 22–25).

Hämeenlinnalaiset ottivat ensimmäisen erän alussa muutaman pisteen johdon, mutta Helsinki Volley kiristi tahtiaan erän edetessä ja johti sitä puolivälissä 16–11. Lopulta hämeenlinnalaiset kuitenkin onnistuivat viemään nimiinsä jatkopalloihin edenneen ottelun.

Toinen erä oli tällä kertaa ottelun selvin, kun Lentopallokerho piti tahtipuikkoa käsissään alusta loppuun asti. 12 pisteen erävoitto takasi samalla sen, että joukkue otti ottelusta ensimmäisen tarjolla olleen pisteen itselleen.

Kolmas erä oli taas tiukka. Helsinki Volley johti taas puolivälin tienoilla, mutta erän lopussa vierasjoukkue oli vahva. Lopulta Giovanni Torchion suojatit pääsivät juhlimaan puhdasta 3–0-voittoa eränumeroin 25–22.

Hämeenlinnalaisten tehokkain pelaaja oli pisteet 16 (+13) tehnyt Yasmine Madsen, joka tuli avauserässä loukkaantuneen Maja Burazerin tilalle.

– Vähän nihkeästi lähti käyntiin, mikä näkyikin, kun Helsinki Volley näki saumansa. Onneksi saimme käännettyä pelin lopussa. Myös kolmas erä lähti vähän nihkeästi, mutta taas käänsimme lopussa omalla pelillämme, Madsen sanoi.

Madsen myönsi, että pelaaminen pitkän tauon jälkeen oli nautinto.

– Oli tosi kiva päästä taas pelaamaan pitkästä aikaa, hakkuri myhäili.

Lentopallokerhon seuraavaksi eniten pisteitä tehneet pelaajat olivat yleispelaaja Natasa Sevarika (9/+2) ja keskipelaaja Bettina Yli-Sissala (8/+1).

Hämeenlinnalaiset jatkavat kauttaan ensi sunnuntaina kotiottelulla LP-Vampulaa vastaan. Ottelu alkaa Loimua-areenassa kello 18.30.