lentiskauppa.com

 • Hämeenlinnan Lentopallokerho on suistunut naisten Mestaruusliigassa viiden ottelun tappioputkeen ja samalla valunut kymmenen joukkueen liigassa kahdeksanneksi, vain kolme sarjapistettä liigajumbo LP-Vampulaa edellä. Viimeisin takaisku tuli keskiviikkoiltana, kun Pihtiputaan LiigaPloki haki Hämeenlinnasta vasta kauden toisen kolmen pisteen voittonsa tylyin 3–0 -lukemin.

  Lentopallokerhon ongelmat tiivistyvät lentopallon pyhään kolminaisuuteen. Vastaanottopeli takkuaa pahasti. Selkävaivainen libero Tuuli Tuominen lienee pitkään sivussa, joten ratkaisu ongelmaan täytyy löytää toisaalta. Vastaanoton ongelmien myötä passari Jenna Ylivainio joutuu hyvin epäkiitolliseen rooliin. Vastaanottoja täytyy hakea ympäri omaa kenttäpuoliskoa ja osin siitä johtuen passit karkaavat liian usein toisaalle.

  Myös hyökkäysten päättämiseen Lentopallokerho tarvitsee lisää, ennen kaikkea rohkeutta ja päättäväisyyttä. Tällä hetkellä ratkaisut jäävät aivan liian usein nuhaisiksi. Pyhän hengen nimeen vannomalla joukkueen ongelmat eivät katoa. Ratkaisu löytyy todennäköisemmin kahdesta osoitteesta, harjoituksista ja pelaajien pääkopan sisältä.

  Ratkaisupallot isketään vasta keväällä

  Joukkueen päävalmentaja, kokenut italialainen Giovanni Torchio ja joukkueen kokenein pelaaja, 150 maaottelun ja Italian mestaruuden takavuosina voittanut keskipelaaja Vera Klimovich ovat marinoituneet vuosien saatossa väkevissä liemissä. He uskovat vahvasti joukkueen kykyyn nousta suosta ja muistuttavat, että kausi on pitkä ja tärkeimmät ottelut pelataan vasta keväällä. 

  — Meidän pitää luottaa väkevämmin omiin kykyihimme. Tällä hetkellä pelaajamme ovat yksilöitä, eivät joukkue. Toki tarvitsemme myös taktisia muutoksia ja liberotilanne pitää ratkaista. Erityisesti syöttöpelimme kaipaa lisää vaihtelua ja juonikkuutta, jotta myös vastustajan vastaanotto joutuu hankaluuksiin, Torchio tiivistää joukkuueen lähiaikojen agendan.

  Ratkaisupallot isketään vasta keväällä, tottakai, mutta samaan hengenvetoon muistutus siitä, että liigan runkosarjasta on pelattu jo kolmannes. Ponnistaminen jäännössijoilta kevään pudotuspeleihin ei vaikuta houkuttelevalta vaihtoehdolta. Kerhon onneksi sarja on tällä kaudella poikkeuksellisen tasainen, erityisesti keskikastin osalta. Muutaman ottelun voittoputki ennen vuodenvaihdetta kohentaisi sarjasijoitusta mukavasti.

  Seuraava mahdollisuus tappioputken katkaisemiseen tarjoutuu heti tulevana lauantaina, 19.11. Kotiottelu JymyVolleyta vastaan alkaa Loimua-Areenalla kello 18:00. Ottelu on tutusti nähtävissä myös Nelosen Ruutu-palvelussa. Urheilun Setä selostaa.

  Tapio Suominen

    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä