• HPK-naisten palapeli sai kaksi tärkeää palasta paikoilleen. Joukkueeseen liittyvät ensi kaudeksi yksivuotisilla sopimuksilla laitahyökkääjä Vicky Savard ja passari Chloe Collins.

  Vicky Savard (kuvassa) on 24-vuotias kanadalainen yleispelaaja, joka hyökkäsi viime kaudella Itävallan liigassa ASKÖ Linz-Stegissä. Hän oli hopeajoukkueen tehokkain pelaaja niin runkosarjassa kuin pudotuspeleissäkin, joiden pistepörsseissä hän sijoittui toiseksi. Savard iski runkosarjassa kovat 4,71 pistettä erää kohti.

  Savard pelasi ennen Itävaltaa kotimaansa yliopistosarjaa Montréalissa ja kuului Kanadan universiadijoukkueeseen Gwangjussa 2015.

  187-senttinen Savard on italialaisen Laura Baggin tapaan monipuolinen yleispelaaja, mutta hyökkäävämpi. Päävalmentaja Luca Chiappini uskoo, että Savard voi kehittyä hyvin HPK:ssa.

  – Hän on tehokas hyökkääjä. Meillä on ensi kaudella monta pelaajaa, joita voimme käyttää hakkurina, laitahyökkääjänä tai vastaanottajana, ja Savard on yksi heistä. Puhuin hänelle viimeksi kolme päivää sitten, ja hän on motivoitunut tulemaan Hämeenlinnaan ja pärjäämään. Hänestä tulee hyvä pelaaja meille, Chiappini arvioi.

   

  Viimeisimpänä pelaajana Kerhoon liittyy yhdysvaltalainen passari Chloe Collins. 22-vuotias Collins edusti viime vuonna University of Texas Longhornsia, jonka hän johdatti yliopistosarja NCAA:n loppuotteluun toisena vuonna peräkkäin. Kaudella 2016 hänet nimettiin NCAA:n kakkostähdistöön ja kuudesti viikon tähdistökentälliseen.

  Collins siirtyi syksyn yliopistokauden jälkeen aloittamaan ammattilaisuraansa Espanjaan CV Gran Canariaan, joka sijoittui liigassa kahdeksanneksi.

  170-senttisen ja teknisesti taitavan Collinsin on määrä olla HPK:n ykköspassari tulevalla kaudella.

  – Hän oli pitkään listallamme. Mielestäni hän on aika lahjakas ja älykäs henkilö, ja pidin hänestä juteltuamme muutaman kerran. Pidin myös hänen liikkeestään ja tavasta passata katsottuani videoita, joten ehdotin häntä seuralle, Chiappini kertoo.

   

  HPK:lla on nyt kasassa 10 pelaajasopimusta, joten liigajoukkue täydentyy vielä muutamalla pelaajalla. Vahvistusta on odotettavissa ainakin keskipelaajistoon. Laura Baggin, Savardin ja Collinsin myötä Kerhon ulkomaalaisosasto on kuitenkin valmis.

  – Menihän siinä hetki, mutta siirtomarkkinoillakin oli pitkään tarjontaa. Joukkue on nyt melkein valmis. Pelaajat, joita saimme, ovat lahjakkaita, sanotaan, että resursseillamme parhaat mahdolliset, Chiappini toteaa.

  – Siitä tulee minulle hyvä haaste rakentaa joukkue uusista pelaajista, koska olemme vaihtaneet jo kahdeksan pelaajaa.

  Tagit: vicky savard  chloe collins  tiedotteet  pelaajasiirrot  
    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä