• Mestaruusliigan toisella sijalla majaileva Pölkky Kuusamo oli sunnuntaina väkevä vieras Loimua-areenassa. Pölkky nappasi kauden kolmannen voittonsa Lentiskerhosta, kun se oli kaksijakoisessa ottelussa parempi erin 3-1 (29-27, 25-23, 9-25, 25-15).

Ottelun kaksi ensimmäistä erää olivat tasokasta ja tasaista lentopalloa, jotka olisivat yhtä hyvin kääntyä myös kotijoukkueelle. Vierasjoukkue oli kuitenkin niukasti parempi kummassakin ja pääsi juhlimaan ennen pitkää erätaukoa jo ensimmäistä sarjapistettään sunnuntain ottelusta.

- Meillä jäi peli kuitenkin ehkä ihan vähän telineisiin. Olisimme pystyneet parempaan myös kahdessa ensimmäisessä erässä. Meidän olisi vain pitänyt pystyä olemaan vähän rohkeampi ja puolustaa palloa paremmin. Silloin erät olisivat varmasti kääntyneet meille, arvioi Lentiskerhon parhaana ansaitusti palkittu keskipelaaja Karoliina Friberg.

Kolmannessa erässä kotijoukkue oli ylivoimainen ja ratkaisi sen itselleen juuri Fribergin pitkällä syöttövuorolla. Neljännessä erässä osat kuitenkin vaihtuivat, ja Kuusamo oli askeleen tai kaksi edellä heti alusta asti.

- Päätimme, ettei peli voi vaan mennä 3-0 ja pistimme kaiken peliin. Lähdimme taistelemaan kunnolla pelin voitosta. Se meni tosi hyvin, ehkä liiankin hyvin. Kyllähän sen tietää, että noin ylivoimaisen erän jälkeen pitäisi pystyä pitämään pää mukana myös neljännessä erässä. Jotenkin noin vain tuppaa käymään.

Mestaruusliigan runkosarja alkaa lähestyä loppua. Hämeenlinnalaisilla on jäljellä vielä neljä ottelua, joista seuraava pelataan perjantaina Loimua-areenassa Puijo Wolleyta vastaan. Friberg uskoo, että aikaa on riittävästi peliin kuntoon saamiseksi pudotuspeleihin.

- Olemme nyt saaneet hyviä pelejä alle ja myös hyviä treenejä, kun niissä on paljon väkeä. Uskon, että aika riittää vielä, Friberg lupaili.

Lentiskerhon paras pistenainen oli hakkuri Mikayla Shields (17/+9) ennen Suvi Kokkosta (16/+5), Fribergiä (15/+13) ja Emmi Riikilää (15/+8).