• Ottelutapahtuma kätkee yllättävän paljon talkootyötä, jotta teidän nautintonne olisi täydellinen.

  Aloitetaan pienimmistä. Junioreita vilisee ottelussa monissakin paikoissa. Pallotytöt tekevät otteluista jouhevamman. Otteluissa on mukana useasti jopa aloittelevia lentiksen harrastajia mutta useammin jo muutaman vuoden kokemuksen omaavia nuoria pelaajia.

  Junnut tekevät myös leivonnaisia äitien avustamina. Sitten sympaattiset juniorit myyvät arpoja voittoina leivonnaiset. Tuloilla rahoitetaan junnujen ottelumatkoja. Lisäksi ulkona vilustelee herkullisten Kivikylän makkaroiden myyjät ja jälleen tulot menevät junnujen toimintaan.

  Hieman iäkkäämmät juniorit ja Akatemia joukkueen pelaajat hoitavat kirjuri ja tulostaulu tehtäviä ja avustavat lipunmyynnissä. Junioritoimintavastaava Vesa-Pekka “Mälli” Hirvioja kulkee raketin lailla ja pitää ohjat käsissään. Yhteensä junioreita ja heidän vanhempiaan on talkootyössä runsaat 100. 
  Lipunmyynti ja siihen liittyvä yleisön palvelu on Kaarina “Kassu” “Mummo” Kiurun käsissä.

  Mainosten asennus ja peliareenan rakentaminen tarkkojen mittojen mukaan tapahtuu kahden ryhmän tekemänä ja toimintaa johtaa pikkutarkka Pekka Purhonen. Mukana Pekan lisäksi 14 henkilöä.

  Turvallisuudesta ja järjestyksestä vastaa Lauri Lehtinen joukkoineen jämerästi ja tinkimättä määräyksistä. Lassenkin porukoissa työskentelee 14 henkilöä.

  Pelaajien ottelukunnosta vastaavat lääkäri ja fysioterapeutti Olli Koivurinne ja hieronnasta sekä huoltotehtävistä vastaavat Tuija Loukimo ja Niina Mäenpää.

  Kuulutus on Ari Viitalan hunajaisen äänen varassa ja häntä avustaa Jarkko Piekkari. Milloin musiikki on liian kovalla tai hiljaisella “kyllä katsomo tietää” ja edellä mainitut miehet ottavat kaiken kritiikin nöyrästi vastaan ja yrittävät kulkea keskitietä. — Aina ei voi toimia kaikkien mieliksi.

  Alakerran kahvilatoiminnassa on myös muutama talkoolainen palvelemassa teitä ihanat katsojat. Ongelmana on joskus pitkät jonot mutta siihen syyllisiä eivät ole talkoolaiset.

  Hämeenlinnan Lentopallokerhon peleissä yleisöä hemmottelee noin 150–200 toimijaa kauden aikana. Eivät toki kaikki yhtä aikaa. Otteluita on kolmisenkymmentä, joten vaihtuvuutta tarvitaan ja se takaa hyvän lopputuloksen.

  Hämeenlinnan järjestelyorganisaatiota on kehuttu monin sanoin ja arvostuksesta kertoo se, kun täällä on pelattu useita maaotteluita. Kesällä Hämeenlinnassa nähdään jälleen Euroopan lentishuippuja, kun täällä pelataan Kultaista liigaa. Hämeenlinnan talkoolaiset ovat kullan arvoisia.

  Tagit: lentiskerho  talkootyö  juniorit  vapaaehtoiset  
    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä