• [Otteluennakko] HPK vs LiigaPloki | su 4.3.2018 klo 18.00 | Elenia-areena

  Mestaruusliigan runkosarjakauden 2017-18 viimeisellä kierroksella ei ole juuri tuloksellista panosta, mutta HPK käyttää LiigaPloki-ottelua ponnahduslautana pudotuspeleihin.

  Naisten Mestaruusliigan historian kaikkien aikojen tasaisimman runkosarjan kärkisijoitusten kohtalo ratkesi keskiviikkona, kun LP Viesti jyräsi 0-3-vierasvoittoon Oriveden Ponnistuksesta. Viesti karkasi HPK:lta neljän pisteen päähän ennen päätöskierrosta. Kakkossijan hämeenlinnalaiset varmistivat jo viime viikonloppuna voittamalla Nurmon Jymyn.

  Pihtiputaan LiigaPloki oli puolestaan ensimmäinen joukkue, joka varmisti oman loppusijoituksensa runkosarjassa. Sarjavitonen odottelee päätöskierroksella vain, onko puolivälierävastustaja OrPo vai Pölkky Kuusamo.

  Näin ollen runkosarjan viimeisessä ottelussa HPK:n ja Plokin välillä ei ole enää isoja asioita pelissä. Joukkueiden katseet ovat jo torstaina alkavissa pudotuspeleissä, joissa Kerhoa odottaa ensimmäisenä vastustajana Nurmon Jymy.

  Paineet loistavat sunnuntain ottelussa poissaolollaan, joten kentällä saatetaan nähdä millaista lentopalloa tahansa. Joukkueiden kaksi aiempaa kohtaamista ovat olleet pelillisesti tasaisia. HPK on kuitenkin voittanut molemmat: lokakuussa kotonaan 3-1 ja tammikuussa vieraissa 2-3.

  Pihtiputaalaiset ovat olleet tällä kaudella Mestaruusliigan kärkikamppailun ulkopuolella se viides joukkue. Ploki on kuitenkin säväyttänyt aika ajoin kaataen kaikki muut kärkiseurat paitsi HPK:n.

   

  LiigaPlokin kovasta ulkomaalaisosastosta terävin on ollut viime aikoina helmikuun parhaaksi liigahakkuriksi valittu Canace Finley. Yhdysvaltalainen nousi hyvän kuukautensa myötä pistepörssin kärkeen 364 pisteellään. Plokin amerikkalaiset ovat tehneet tuhojaan molemmilta laidoilta, sillä Alexandra Reid on pörssin viidentenä 348 pisteellä.

  Myös HPK sai edustuksensa runkosarjan viimeiseen kuukauden tähdistöön. Keskitorjuja Yasmine Madsen nousi unelmaseitsikkoon ensimmäistä kertaa urallaan. Plokia vastaan hän pelaa viidennenkymmenennen liigaottelunsa.

  HPK-valmentaja Luca Chiappini uskoo lähtevänsä otteluun vain vähäisin muutoksin. Kotijoukkue saattaa kuitenkin hyödyntää koko kokoonpanoaan keskenkuntoista Eveliina Smolanderia lukuun ottamatta. Yleispelaaja Silja Kosonen pelasi viime viikolla Jymyä vastaan uransa ensimmäiset liigapallot. Tilaisuutta odottaa myös hakkuri Aleksandra Terzic.

  Tagit: liigaploki  mestaruusliiga  otteluennakot  
    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä