• [Otteluennakko] HPK vs LP Kangasala ǀ 5.3.2017 klo 18.00 ǀ Elenia-areena

  HPK-naiset esiintyvät viimeistä kertaa kotiyleisön edessä tämän kauden runkosarjassa sunnuntaina. Ottelussa HPK pääsee pelaamaan Mestaruusliigan runkosarjan voitosta viime aikoina vaikeuksissa ollutta kestohaastaja LP Kangasalaa vastaan.

  Alkuvuoden kiivas ottelutahti on hieman hellittänyt viime aikoina, ja HPK on saanut valmistautua todennäköisesti viimeiseen tosipeliin kahteen viikkoon kiireettä. Edellisessä ottelussaan viime sunnuntaina Kerho voitti OrPon heikollakin pelillä 3–1. Sen jälkeen joukkue sai levätä kaksi päivää ennen keskittymistä LP Kangasalan kohtaamiseen.

  Sunnuntain vastustaja ei ole ollut HPK:lle tällä kaudella helppo. Hämeenlinnalaiset ovat voittaneet kaikki kolme keskinäistä ottelua, mutta Kangasala on vienyt Kerholta kolme erää, mihin muut liigaseurat LP Viestiä lukuun ottamatta eivät ole pystyneet. Viimeksi Suomen cupin välierässä Kangasala pakotti HPK:n viidenteen erään.

  Etenkin syöttämällä Kerhoakin horjuttanut Kangasala on kuitenkin kärsinyt läpi kauden epätasaisuudesta. Virginie de Carnen alaisuudessa joukkue ei ole vieläkään löytänyt jatkuvuutta suorittamiseen. Voittoja herui helmikuussa vain viikolla 7 Kuortaneen ja LP-Vampulan kustannuksella.

  HPK-päävalmentaja Luca Chiappini pitää silti Kangasalaa yllätysvalmiina kuten Suomen cupissa.

  – Heillä on ollut vaikeaa, mutta se ei tarkoita mitään. Kangasalan kanssa ei ikinä tiedä, mitä pelistä tulee. Tietysti lähestymme ottelua samalla tavalla henkisesti kuin esimerkiksi Casalmaggiore-ottelua, Chiappini sanoo.

   

  Kangasala on kärsinyt myös loukkaantumisista. LP joutui pelaamaan 0–3-tappioon päättyneen kotiottelun pääkilpakumppani LiigaPlokia vastaan vain yhdeksän pelaajan kokoonpanolla. Avainpelaajista puuttuivat cup-välierässä polvensa pahasti telonut Hanna Salomäki ja uusi hakkuri Evgenija Njuhalova. Maajoukkuekeskitorjujat Roosa Laakkonen ja Daniela Öhman sekä hakkuri Dayana Segovia ovat nyt kultaakin kalliimpia.

  HPK:n joukkue taas on selvästi paremmassa kunnossa, mikä selittyy osin päävalmentaja Chiappinin ylikuormitusta välttävällä peluutuksella otteluruuhkasta huolimatta. Hän lähestyi taukoakin pelaajien kunnon ylläpitämisen kautta. Jaksaminen maksimoitiin kahdella lepopäivällä OrPo-ottelun jälkeen.

  Mitä puolalaislaituri Kinga Kasprzakiin tulee, Chiappini ei vieläkään kiirehdi häntä avauskuusikkoon. Kasprzak on ollut seurassa kuukauden, mutta pelannut vasta yhden pallon.

  ­– Nyt prioriteettini on saada Kinga kuntoon ja pelaamaan kahdessa viikossa. Hän ei ole vielä aivan valmis, ja meidän pitää olla kärsivällisiä, vaikka yleisö haluaa nähdä hänet kentällä. En halua riskeerata hänen kuntoaan. Meillä on aikaa, italialainen toppuuttelee.

   

  Lähtökohdat viimeiseen kotiotteluun ovat HPK:n kannalta mehevät. Joukkue voi varmistaa runkosarjan ykköstilan ja kotiedun kaikkiin pudotuspelisarjoihin voittamalla sunnuntaina, mutta pistekin eli kaksi erävoittoa riittänee pitämään eron LP Viestiin turvallisena. Eikä Kerhoa olekaan vielä nollattu tällä kaudella Suomessa.

  HPK:n pisteykkönen ja liigan helmikuun pelaaja, hakkuri Piia Korhonen ei mieti ottelun alla runkosarjavoittoa.

  – Onhan se tosi tärkeä juttu, mutta ei sitä pidä miettiä nyt liikaa, varsinkaan kun se ei ole vielä varmaa. Pelataan pelit ensin.

  LP Kangasala puolestaan kilpailee vielä tiukasti runkosarjan viidennestä sijasta Plokia ja Vampulaa vastaan. Silloin joukkue pystyisi välttämään ”suurseurojen” kohtaamisen heti puolivälierissä. Pirkanmaalaisille ottelu on sarjan toiseksi viimeinen.

  HPK:n ja LP Kangasalan välinen Hämeen paikallisottelu alkaa Elenia-areenassa sunnuntaina kello 18. Tule kannustamaan Kerhoa viimeistä kertaa ennen playoffeja!

  Tagit: hpk  lp kangasala  mestaruusliiga  otteluennakot  
    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä