• HPK-naiset on solminut yhden kauden kestävän pelaajasopimuksen Saana Koljosen kanssa. Maajoukkueliberon sopimuksessa on ulkomaanpykälä, joka mahdollistaa Koljosen ammattilaisuran jatkumisen sopivan tarjouksen tapahtuessa.

  29-vuotias Koljonen on tuttu pelaaja HPK-paidasta jo kaudelta 2015–16. Tuolloin hän oli tärkeä lenkki mestaruuden voittaneessa joukkueessa. Tästä Koljonen palkittiin sopimuksella Saksan Rote Raben Vilsbuburgissa.

  – Aika hyvät muistot minulla on edelliskerrasta, niin positiiviset fiilikset on nytkin. Tykkään olla positiivinen, mutta pidän aika epätödennäköisenä, että lähtisin ulkomaille kesken kauden. Kauden alettua on vaikeaa enää saada sopimusta, Koljonen arvelee.

  Koljonen lähti Vilsbiburgiin HPK:ssa mestaruuden voittaneen Keao Burdinen kanssa. Joukkueen kausi päättyi Bundesligan kuudenteen sijaan ja tappioon puolivälierissä. CEV Cupissa joukkue putosi toisella kierroksella.

  – Se oli ihan hyvä vuosi. Parasta antia oli oikeastaan se, että siellä viihtyi niin hyvin joukkuekavereiden ansiosta. Tuntuu, että opin jotakin. Siellä sai treenata paljon, mikä kuuluu saksalaiseen kulttuuriin, ja pelit olivat kovia, Koljonen kertoo.

  Hän palaa nyt Saksasta Kerhoon toistamiseen. Kaudella 2014–15 Koljonen pelasi Aurubis Hamburgissa.

   

  Koljonen on Suomen naisten maajoukkueen libero. Hän jakoi puolustusvastuun alkukesän MM-karsinnoissa ja Euroopan liigassa Hillaelina Mäntylän kanssa. Mäntylä oli kentällä Suomen syöttäessä, kun taas Koljonen oli vastaanottava libero.

  – Se rooli sopi minulle tosi hyvin. Siinä pääsi enemmän osallistumaan peliin vähän enemmän kuin puolustavana, mutta mieluiten sitä pelaisi tietysti koko ajan ja hoitaisi molemmat roolit kuten olen tottunut tekemään, Koljonen pohtii.

  HPK:n joukkue on muuttunut radikaalisti kahden vuoden takaisesta. Mestareista jäljellä ovat enää liberot: Koljonen ja Eveliina Rautiainen. Liberokaksikko on todennäköisesti liigan paras.

  – Se on mielestäni vain hyvä asia, että on kaksi hyvää liberoa. Toisella ei voi aina olla paras päivä, mutta toinen voi paikata, Koljonen sanoo.

   

  Toiminnanjohtaja Ville Kalliomäen mukaan Koljosen paluusta neuvoteltiin toukokuusta saakka.

  – Viime kausi mentiin yhdellä liberolla, ja näimme, miten siinä kävi. Olemme koko ajan halunneet kahta liberoa. Kun tällainen mahdollisuus tuli, emme tietenkään jätä sopimusta tekemättä, Kalliomäki taustoittaa.

  – Todella hyvä, että Saana halusi tulla takaisin. On peli- ja loukkaantumisvaraa, kun on toinenkin libero. Tätä suunniteltiin toukokuusta asti.

  Koljosen sopimuksen myötä HPK:n joukkueessa on enää yksi keskitorjujan paikka auki.

  Tagit: tiedotteet  pelaajasiirrot  Saana Koljonen  
    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä