• Hämeenlinnan Lentopallokerho joutui lähtemään pitkälle kotimatkalle Kuusamosta kahden tappion viikonlopun kanssa. Lentiskerho ei kirjauttanut tililleen tällä kertaa yhtään erävoittoa, kun Pölkky Kuusamo oli sitä parempi LiigaPlokin tavoin suoraan kolmessa erässä. Eränumerot Kuusamon voitossa olivat 25–18, 25–23 ja 25–21.

Ottelu oli tylyistä loppunumeroistaan huolimatta tasaisempi kuin lauantain peli Pihtiputaalla. Lentopallokerho onnistui repäisemään jokaisessa kolmessa erässä itsensä jossain vaiheessa neljän pisteen johtoon, toisessa erässä jopa sen loppuvaiheissa numeroihin 16–20, mutta pelaamisen taso ei tänä viikonloppuna riittänyt yhteenkään erävoittoon.

–Kahden 3–0-tappion viikonloppu. Mielestäni vastustaja oli tänään vahvempi kuin eilen, joten ehkä otimme pienen askeleen eteenpäin varsinkin energiatasolla ja asenteessa, jonka laitoimme kentälle. Emme kuitenkaan pystyneet tekemään pisteitä riittävän tehokkaasti, mietti Lentopallokerhon päävalmentaja Matteo Pentassuglia.

Italialaisen mielestä joukkueiden näkyi erityisesti vaihtoehdoissa.

–Vaikka pystyimmekin pitämään vastustajan hyökkäyksen aika hyvin kurissa, onnistui se tappamaan palloa avainhetkillä paremmin kuin me. Se oli isoin ero. Kuusamolla oli erien lopussa vaihtoehtoja, ja jos joku ei onnistunut tekemään pisteitä, tuli kentälle joku toinen joka onnistui. Muuten peli oli aika tasainen, vaikka heidän vahva vastaanottonsa pysyikin aika tasaisena koko ottelun. Hyökkäys oli kuitenkin asia, joka tänään ratkaisi.

Lentopallokerho jatkaa pitkän kotimatkansa jälkeen valmistautumista seuraavaan otteluun, jossa se saa vastaansa Loimua-areenaan saapuvan Puijo-Volleyn. Pentassuglian mukaan ensimmäisenä on tärkeää joukkue fyysisesti hyvään iskuun ja pelaajat pelikuntoon. Pölkkyä vastaan pelaamaan ei pystynyt Daniela Öhmanin ohella Netta Hyttinen.

–Paljon, paljon on tekemistä. Ensin meidän pitää saada kaikki kuntoon, jotta jokaista on mahdollista käyttää kentällä ja antaa mahdollisesti myös kaikissa peleissä pelaaville tarvittaessa lepoaikaa. Se on ensimmäinen maali, jonka jälkeen meidän pitää vain tehdä töitä lentopalloilullisten asioiden kanssa. Systeemiä pitää korjata, varsinkin hyökkäystä, koska se on osa-alue, jolla pelejä voitetaan. Jos hyökkäys takkuaa, on tulosta hankala saada. Hävisimme sen vuoksi oikeastaan molempina päivinä, Pentassuglia sanoi.