• [Otteluennakko] HPK vs Nurmon Jymy | to 21.12.2017 klo 18.30 | Elenia-areena

  Naisten lentopallon Mestaruusliigan viimeinen ottelu ennen joulua ja toiseksi viimeinen vuonna 2017 isketään torstaina Hämeenlinnassa. HPK-naisten vieraaksi saapuu hyvän liigadebyytin jälkeen laihoin tuloksin pelannut Nurmon Jymy.

  Pallokerholla on tällä viikolla päätavoitteenaan asettaa jo valmiiksi ottelun vähemmän pelanneelle LP Viestille rima korkealle sarjataulukon kärjessä. Salolaiset jatkavat pelejään vasta ensi vuoden puolella, mutta ovat tällä hetkellä pisteen HPK:ta edellä.

  Sekä HPK että torstain ottelun vierasjoukkue Nurmon Jymy urakoivat viimeisellä viikolla ennen joulutaukoa kaksi ottelua kahdessa päivässä. Jymy emännöi keskiviikkona Oriveden Ponnistusta Nurmossa, kun taas HPK käy Huittisissa LP-Vampulan vieraana.

  – Kaksoisottelun rasitus riippuu aina intensiteetistä. Meidän vastustajistamme Vampulalla on hyvä syöttö ainakin kotonaan. Tämä on vähintään hyvä haaste meille, HPK-luotsi Luca Chiappini arvioi.

  Jymy säväytti mestaruusliigakauden alussa, mutta sarjanousijoiden edellisestä voitosta on kulunut jo yli kaksi kuukautta. Edellisen pisteensä eteläpohjalaiset ottivat juuri HPK:ta vastaan lokakuun lopussa.

  Chiappini tiedostaa, että Nurmon Jymy ei ole helppo vastus, vaikka Kerho voittikin torstain vastustajansa Suomen cupissa tylysti erin 3–0. Viime sunnuntaina Jymy laittoi kotonaan LP Viestin tiukille häviten 1–3.

  – Kun tällaiset joukkueet pelaavat kotonaan, niillä on aina ylimääräistä energiaa. Mielestäni Nurmo heitti voiton menemään Viestiä vastaan, koska he olisivat voineet voittaa sen pelin. Totta kai joukkueemme ovat erilaisia, mutta vastustajaa täytyy aina kunnioittaa. Pelistä ei tule helppo, vaikka olemme kotijoukkue. Jymyllä ei ole mitään hävittävää, ja he tulevat pelaamaan taas riskillä, Chiappini odottaa ja sanoo, että sama pätee myös keskiviikon kotijoukkue Vampulaan.

   

  HPK pelaa tämän viikon ottelunsa kahdella keskitorjujalla, kun Eveliina Smolander on viime viikon CEV Cup -ottelun tavoin sivussa jalan rasitusmurtuman takia.

  Nurmon Jymyn tähtipelaajat ovat yhä joukkueelle kaikki kaikessa. Slovakialainen yleispelaaja Alexandra Vajdova on liigan pistepörssissä sijalla neljä ja keskipelaaja Karoliina Friberg torjuntatilastojen toisena. HPK:sta parhaiten on viime aikoina kunnostautunut libero Saana Koljonen, joka on noussut vastaanottopörssin kakkoseksi (58 %).

  Vuoden viimeiseen otteluun on silti odotettavissa hyvätasoinen HPK. Nyt joukkuetta ei rasita edes europelin tuoma jännitys. 0–3-tappio Krasnojarskille oli kauden ensimmäinen kotihäviö eli liigassa Kerho porskuttaa edelleen voitosta voittoon. Kymmenen edellistä liigaottelua ovat päättyneet hämeenlinnalaisten hyväksi.

  – Meillä oli joukkueen palaveri Krasnojarsk-pelin jälkeen ja tytöt sanoivat oppineensa jotain pelaamalla parempiaan vastaan. Kun metsästää leijonaa ja lähtee sen jälkeen jahtaamaan helpompaa saalista, juoksee joka tapauksessa yhä kovempaa, mikä on hyvä asia, Chiappini vertaa.

  Tagit: nurmon jymy  mestaruusliiga  otteluennakot  
    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä