lentiskauppa.com

 • Hämeenlinnan Lentopallokerho katkaisi viiden ottelun tappioputkensa voittamalla kahden liigan tyveen juuttuneen joukkueen kohtaamisessa kotiareenallaan Nurmon JymyVolleyn erin 3–1. Eräpisteet kotijoukkueelle 25–23, 19–25, 25–18, 25–15. Kauden kolmas kolmen pisteen voitto kymmeneen otteluun nosti joukkueen sijoitusta tasaisessa sarjassa kahdella pykälällä, kuudenneksi.

  Suvantovaiheen jälkeen Kerhon otteissa näkyi useita ilahduttavia piirteitä. Kotijoukkueen parhaana palkittu yleispelaaja Jenny Mosser takoi kahdeksan hyökkäyspistettä asiallisilla tehoilla. Mosserin suoritukseen saattoi vaikuttaa se, että hänen Loimua-areenan katsomossa villisti kannustanut äitinsä näki ensimmäistä tyttärensä pelaavan ammattilaisena. Libero Tuuli Tuomisen selkävaiva puolestaan osoittautui pelättyä pienemmäksi. Tuominen palasi kokoonpanoon ja pelasi kelpo ottelun. Hän vastaanotti peräti 25 syöttöä, joista positiivisia vastaanottoja 36 % ja vain yksi vastaanotto karkasi passari Jenna Ylivainion ulottumattomiin.

  Erityiskehut kotijoukkueen pelaajista ansaitsee vielä teini-ikäinen yleispelaaja Nea Subotic. Hän näytti kokeneemmille mallia hyökkäämällä aina tilaisuuden tullen rohkeasti ja tehokkaasti. Kerhon kokeneesta kaartista polvivaivoista kärsinyt joukkueen kapteeni Michaela Madsen pelasi kauden parhaan kotipelinsä.

  JymyVolley pelaa kotimaisin voimin

  Nurmon JymyVolley pelaa naisten liigaa ainoana joukkueena puhtaasti kotimaisin voimin. Se kuuluu väkevää juniorityötä tekevän seuran arvoihin. Joukkueen päävalmentaja Aleksi Mutka tosin jätti oven raolleen mahdollisille ulkomaanavuille. Kauden alla näytillä käyneiden vahvistusten taso ei täyttänyt Mestaruusliigan kriteerejä.

  Kolme edellistä kautta Lentopallokerhoa edustanut Netta Hyttinen pelasi vanhalla kotiareenallaan vahvan ottelun. Hyttinen vastaanotti 19 syöttöä, joista puolet positiivisia ja sekaan mahtui vain yksi vastaanottovirhe. Lisäksi Hyttinen hyökkäsi kymmenen pistettä ja torjui nurmolaisille neljä pistettä. Vieraiden parhaana palkittiin libero Laura Penttilä, joka vastaanotto- ja puolustuspeli hipoi täydellisyytta.

  Liigan sarjaohjelma suo Lentopallokerholle seuraavaksi peräti kahden viikon tauon otteluista. Se tulee sopivaan aikaan, sillä tappioputken katkaisusta huolimatta joukkueen peli vaatii edelleen enemmän kuin hienosäätöä. Aihiot siihen ovat kuitenkin olemassa. Seuraavan kotiottelunsa 7. joulukuuta Lentopallokerho pelaa poikkeuksellisesti Hollolassa. Kotifanit näkevät tuonkin ottelun halutessaan Nelosen Ruutu-palvelussa.

  Laura Penttilä, JymyVolley:

  — Tappio on henkisesti kova paikka, koska me tarvitsemme pisteitä tässä sarjassa. Torjuntapelissä jäimme tänään selvästi heikommaksi. Viides ottelu kahteen viikko painoi, mutta se ei selitä tappiotamme. Fiilis tuntui tänään jotenkin nihkeältä, koska suoritimme heikosti.

  Aleksi Mutka, päävalmentaja, JymyVolley:

  — Kerhon jatkopallohyökkäykset olivat tänään astetta parempia. Meidän pitää pystyä joukkueena nostamaan tasoamme. Koen, että joukkueessamme on selvästi enemmän laatua kuin mitä saimme tänään ulosmitattua. Nurmossa arvostetaan omia kasvatteja ja kotimaisuutta, mutta kiveen hakattua se ei ole. Katsotaan, miten edetään.

  Jenny Mosser, Lentopallokerho:

  — Voitto maistuu hyvältä, koska tuntuu, että viimeinkin olemme oppineet virheistämme. Itse pyrin pelaamaan rennosti vahvuuksieni kautta ja taisin onnistua siinä. Ihanaa, että äitini pääsi lopultakin katsomaan peliäni täällä Hämeenlinnassa. Sain siitä valtavasti lisää virtaa.

  Giovanni Torchio, päävalmentaja, Lentopallokerho:

  — Tuntuu, että tänään joukkueeni halusi todella voittaa. Torjunta- ja syöttöpelimme kohentuivat edellisistä otteluista ja ne nousivat tänään ratkaisun avaimiksi. Nea Suboticin vahva sisääntulo kolmannessa erässä auttoi meitä merkittävästi. Seuraavat kaksi viikkoa ovat meille todella tärkeitä. Pääsemme keskittymään tiettyihin tärkeisiin yksityiskohtiin, joita meidän pitää parantaa, jos haluamme menestyä keväällä

   

  PROLibero: Laura Penttilä, JymyVolley

  Lentopallokerhon paras pelaaja: Jenny Mosser

  JymyVolleyn paras pelaaja: Laura Penttilä

   

  Tapio Suominen

    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä