lentiskauppa.com

 • Hämeenlinnan lentopalloillassa putket eivät puhjenneet, kuten Helsingissä, mutta ne venyivät kyllä. Hämeenlinnan Lentopallokerho kärsi viidennen tappionsa putkeen naisten Mestaruusliigassa. Pihtiputaan LiigaPloki puolestaan lähti pitkälle kotimatkalleen Putaalle tyly 3–0 -vierasvoitto povitaskussaan. Eräpisteet kirjattiin vieraille 25–16, 25–12, 25–21. Viime viikkoina reippaan ryhtiliikkeen tehnyt LiigaPloki voitti kolmannen ottelunsa neljään viime koitokseen.

  Kotijoukkue koki ikävän takaiskun ottelun alla, kun selkävaivainen libero Tuuli Tuominen ei kyennyt pelaamaan. Kerhon kokoonpanosta ei löydy toista liberoa, joten yleispelaaja Heini Kovanen joutui epäkiitolliseen tilanteeseen, paikkaajaksi liberon tontille. Kovanen itki ottelun jälkeen vuolaasti pettymystään, mielestäni turhaan. Pikahälytyksellä liberoksi siirretty Kovanen selviytyi roolistaan varsin kelvollisesti. Kokonaisuutena Lentopallokerho kuitenkin alisuoritti jälleen koko kokoonpanollaan. 

  LiigaPloki onnistui laajalla rintamalla

  Pihtiputaan LiigaPloki pelaa juhlakauttaan lentopallon naisten liigassa. Syksyllä käynnistyi seuran 20. kausi pääsarjassa. Alkukauden pienen takkuilun jälkeen Ploki on virittäytynyt oivaan iskuun tanskalaisen päävalmentajansa Kim Buchwaldin johdolla. Tänään LiigaPloki onnistui laajalla rintamalla.

  Yhdysvaltalainen, vasta 22-vuotias yleispelaaja Kristin Lux loisti kirkkaana. Uransa ensimmäistä ammattilaiskautta pelaava Lux valaisi pimeää syysiltaa peräti 15 hyökkäyspisteellä kolmessa erässä. Sen lisäksi hän takoi kolme ässää kovilla hyppysyötöillään.

  LiigaPlokin ulkomaanavut osoittivat tasonsa

  Joukkueen passarin, ukrainalaisen Lena Napalkovan passit osuivat kohteeseen. Luxin ohella niistä nautiskelivat Napalkovan maannainen Anna Yefremenko ja väkevän ottelun pelannut ja 10 hyökkäyspistettä iskenyt Dariana Hollingsworth, Puerto Ricon lahja Putaalle.

  Vieraista väkevän ottelun pelasi myös vielä viime kaudella Hämeenlinnan Lentopallokerhoa edustanut libero Emilia Joensalo. Kerhosta positiivisen vaikutuksen teki muutamaan otteeseen kentällä piipahtanut, vasta 16-vuotias suurlupaus Nea Subotic. Loppuun vielä liberoista. Mikäli Tuuli Tuomisen selkävaivat jatkuvat joutuu Lentopallokerho tekemään ison ratkaisun. Heini Kovanen istutetaan pysyvämmin liberon tontille tai katseet käännetään pelaajamarkkinoille. 

  Kristin Lux, LiigaPloki:

  — Tänään meiltä onnistui kaikki ja laajalla rintamalla. Voitto ei varsinaisesti yllättänyt, koska pelimme sujuu tällä hetkellä jokaisella osa-alueella. Nautin urani ensimmäisestä kaudesta ammattilaisena. Joukkuehenkemme on upea ja kokemeemmat pelaajat auttavat meitä nuorempia.

  Kim Buchwald, päävalmentaja, LiigaPloki:

  — Olen tyytyväinen, koska tänään meiltä tosiaankin onnistui kaikki. Arvostan tätä voittoa, koska mielestäni Lentopallokerho on todella laadukas joukkue. Alamme pikkuhiljaa muuttua hyvistä yksilöistä hyväksi joukkueesta. Tiedän tunteen miltä tuntuu hävitä, koska alkukausi oli meille haastava. Siksi voittaminen tuntuu erityisen hyvältä.

  Vera Klimovich, Lentopallokerho:

  — En ole vielä huolissani. Kausi on pitkä ja näen meidän joukkueessa paljon potentiaalia. Tässä tilanteessa jokaisen pelaajan pitää katsoa peiliin ja nostaa tasoaan. Se onnistuu parhaiten laadukkaan harjoittelun kautta.

  Giovanni Torchio, päävalmentaja, Lentopallokerho:

  — Juuri nyt tuntuu todella hankalalta. Pelistämme puuttuu rytmi ja teemme aivan liikaa helppoja virheitä. Toki Tuulin poissaolo vaikutti, mutta emme voi piiloutua sen taakse. Nyt tarvitsemme lisää positiivista energiaa ja meidän pitää olla urheita. Vaikeudet on tehty voitettavaksi ja uskon, että me voitamme ne.

   

   

  Ottelun PROLibero: Emilia Joensalo, LiigaPloki
  Lentopallokerhon paras pelaaja: Vera Klimovich
  LiigaPlokin paras pelaaja: Kristin Lux

   

    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä