• HPK pystyi naisten Mestaruusliigan toisena viikonloppuna siihen, mitä joukkue oli suunnitellutkin. Hämeenlinnalaiset pysyivät viime sunnuntain tasolla ja paransivat siitä vielä vähän lisää. LP Kangasala jäi vaille mahdollisuuksia häviten 3–0 (25–23, 25–18, 25–11).

  Kerho päätti pohjoisen kiertueen tylyyn 3–0-voittoon Rovaniemellä ja sama meno jatkui tänäkin sunnuntaina. Ensimmäisen kotiottelunsa pelannut joukkue pakotti LP Kangasalan aikalisään jo tilanteessa 8–1. Vaikka erä näytti ratkenneen HPK:n päästyä ensimmäisenä 20 pisteeseen kahdeksan pinnan johdossa, vierasjoukkue palasi vielä peliin. Kangasalan lopun virheet kuitenkin pitivät kotijoukkueen edellä.

  Toisen erän alkua hallitsi puolestaan vierasjoukkue, joka näytti, ettei ole vain yhdysvaltalaisten keskipelaajiensa varassa. LP:n neljän pisteen johto kääntyi kuitenkin HPK:n eduksi jo tekniselle aikalisälle, ja tämän jälkeen peli oli täysin hämeenlinnalaisten käsissä.

  Syöttöpeli alkoi purra Kangasalaan toisen erän jälkimmäisellä puoliskolla. Kolmannessa myös torjuntapeli kääntyi selvästi HPK:lle. Kotijoukkue murjoi peliajatuksensa kadottaneen pirkanmaalaisryhmän peräti 14 pisteen erätappioon.

  Laitahyökkääjä-hakkuri Suvi Kokkonen oli heti alusta asti terävänä. Ensimmäisen erän avauspuolikkaalla suurlahjakkuus iski jo kuusi pistettä. Hänet valittiin ottelun parhaaksi pistesaldolla 15/+10. LP Kangasalan parhaaksi ylsi 12 pistettä tehnyt, mutta teholukuun +2 jäänyt Kokkosen ikätoveri Jutta Riikonen.

  Yhden LähiTapiola-pisteen Kokkosen ja Laura Baggin jälkeen kuitannut passari Chloe Collins oli tyytyväinen yhteispelin sujumiseen.

  – Kommunikoimme hyvin ja näytimme kentällä, mitä olemme tehneet tämän viikon harjoituksissa. Tämä oli jo paljon parempaa peliä kuin viikko sitten, Collins sanoi.

  – Meillä on vielä paljon tehtävää ja kausi on pitkä. Yritämme vain päästä tuuman lähemmäksi oikeaa rytmiä joka pelissä. Meillä ei ole kiire, ja asiat tulevat loksahtamaan paikoilleen.

  Collinsin mielestä oli hieno nähdä hämeenlinnalaisten kiinnostus lentopalloon ensimmäisessä ottelussa uudessa kotikaupungissa.

  – Niin monet ihmiset tulivat peliin, ja hämeenlinnalaiset osoittavat ylpeyttä urheilujoukkueistaan. Tämä oli upeaa, yhdysvaltalainen havainnoi.

  HPK-päävalmentaja Luca Chiappini oli pisteiden ja pelin tason lisäksi tyytyväinen vaihdosta peliin tulleen keskitorjuja Yasmine Madsenin panokseen.

  – Pelisuunnitelmamme toimi. Kun asiat eivät menneet, kuten piti, vaihdoimme keskitorjujaa, ja Madsen pelasi oikein hyvin. Lukuun ottamatta ensimmäisen erän loppua vastaanottohyökkäyksemme toimi hyvin, mutta syöttömmekin oli hyvä, Chiappini kertasi.

  Ensi lauantaina HPK:ta odottaa selvästi suurempi haaste. LP Viesti avaa oman liigakautensa Salossa viime kevään finaalien uusinnassa. Viikonloppuna Viesti pelasi vielä harjoitusturnauksessa Pietarissa ja voitti sen.

  – Heillä on ehkä pieni etulyöntiasema, koska he eivät ole joutuneet muuttamaan pelisysteemiään. Meidän ei kuitenkaan tarvitse voittaa heitä vielä ensi viikolla, vaan kauden lopussa, Chiappini alusti.

   

  Tilastot

  HPK–LP Kangasala 3–0 (25–23, 25–18, 25–11)

  Parhaat pistenaiset:

  HPK: Suvi Kokkonen 15/+10, Vicky Savard 12/+6, Laura Baggi 8/+6.

  LP Kangasala: Jutta Riikonen 12/+2, Annukka Paloniemi 11/+3, Jessica Wagner 5/+2.

  Vastaanotto: 58%–36%.

  Torjunnat: 8–3.

  Ässät: 6–1.

  Parhaat pelaajat: Kokkonen (HPK) ja Riikonen (Kangasala).

  LähiTapiola-pisteet: 3p Kokkonen, 2p Baggi, 1p Chloe Collins (HPK)

  Tagit: lp kangasala  mestaruusliiga  otteluraportit  
    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä