• [Otteluennakko] HPK vs Woman Volley | ma 29.1.2018 klo 18.30 | Elenia-areena

  Hienosti cup-voitolla alkanut tammikuu muuttui HPK:lla lähes selviytymistaisteluksi. Kerho kärsi kuukauden kolmannen tappionsa lauantaina Kangasalla, jonka jälkeen huomattavasti helpommaksi kaavailtu kotipeli Woman Volleyta vastaan sai lisää painoarvoa.

  HPK lähti kolmen seuran turnausmaiseen viikonloppuun ylläpitämään Mestaruusliigan kärkisijaansa, mutta LP Kangasalaa vastaan ajatus oli liikaa jossain muualla kuin itse ottelussa. Joukkueen yhdysvaltalainen kapteeni Chloe Collins vannoo, että sama ei toistu kotikentällä maanantaina.

  – Ainakin itse ajattelen, että on hienoa päästä pelaamaan niin nopeasti pettymyksen jälkeen. Monilla pelaajilla on hyvä tuntuma, miten meidän pitää nyt parantaa pelaamistamme ja millainen maanantain ottelusta meille tulee. Emme ikinä halua aliarvioida yhtään vastustajaa. Tiedämme, että kaikki haluavat voittaa meidät yhtä kovasti kuin haluamme voittaa heidät. Otamme ottelun haasteena piste kerrallaan, Collins sanoo.

  Liigassa vähiten otteluita pelannut Rovaniemen Woman Volley päättää Hämeenlinnassa vasta runkosarjan talvikolmanneksen, kun taas HPK pelaa pisteistä tämän jälkeen enää neljästi. Täysin erilainen on joukkueiden tilanne myös sarjataulukossa, sillä HPK on vielä ennen Pölkky Kuusamon sunnuntaista ottelua piikkipaikalla, kun taas WoVo on hännänhuippuna.

  Napapiirillä on vallinnut kaamos pelikentällä luontoakin pidempään. Rovaniemeläiset ovat nähneet tammikuussa jo auringon, mutta WoVon voitto odottaa yhä jossakin tunturien takana.

  WoVo hankki joulutauolla välttämättömiksi vahvistuksiksi yleispelaaja Cassie Stricklandin ja Suomesta pienemmistä liigaseuroista tutun keskitorjujan Ekaterina Klimovan. Nousu liigan perältä ei ole kuitenkaan alkanut, sillä joukkue on hävinnyt vuoden molemmat ottelunsa 3–0, viimeksi juuri sunnuntaina Kangasalla.

   

  HPK on myös matkalla kohti parempaa pelaajatilannetta. Yhtenä syynä cup-mestaruuden jälkeen alkaneisiin vaikeuksiin voi pitää joukkueen pelaajaringin hupenemista yhdeksään pelaajaan. Erityisen kipeä henkisestikin oli peliään parantaneen yleispelaajan Laura Baggin lähtö joukkueesta.

  Pikkuvammojakin on ollut useammalla pelaajalla, mutta Eveliina Smolanderin paluu harjoituksiin ja uuden hakkurin Aleksandra Terzicin tulo joukkueeseen ovat positiivisia merkkejä ennen helmikuun ratkaisevia runkosarjakoitoksia.

  Päävalmentaja Luca Chiappini luottaa joukkueen kunnon kohenevan lähiaikoina. Terzicille hän ei lupaa debyyttiä WoVoa vastaan.

  – Hävisimme Kangasalle myös, koska olimme jatkuvan pelaamisen takia henkisestikin vähän rikki. En voi kuin toivoa, että joukkueen terveystilanne paranee. Saamme toivottavasti Smolanderin mukaan pian. Uusi pelaajamme ei ole vielä tarpeeksi hyvässä kunnossa ja hän tarvitsee aikaa. Hän tulee auttamaan vielä paljon, Chiappini uskoo.

  Panokset ovat maanantain ottelussa kovat ainakin teoriassa. Tasoero joukkueiden välillä on iso, mutta HPK:lla ei ole varaa menettää enää ”helppoja” pisteitä taistelussa runkosarjan sijoista 1–4, jossa kaikki joukkueet ovat neljän pisteen sisällä. WoVon sen sijaan täytyy voittaa puolet jäljellä olevista otteluista välttääkseen liigakarsinnan, eikä vastus helpotu ainakaan kahdessa seuraavassa ottelussa LP Viestiä ja Kuusamoa vastaan.

  HPK pelaa seuraavan ison ottelunsa heti ensi lauantaina Orivedellä OrPoa vastaan, joten joukkueelle on tärkeää saada maanantaina hyvä tunnetila peliinsä. Hämeenlinnalaisyleisölle taas WoVo-ottelu on viimeinen mahdollisuus nähdä Kerho tositoimissa kotikentällä lähes neljään viikkoon.

  Tagit: wovo  mestaruusliiga  otteluennakot  
    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä