• Hämeenlinnan Lentopallokerhon kotiavaus naisten Mestaruusliigassa tarjosi tovin tunteiden vuoristorataa. Vierasjoukkue Nurmon JymyVolley haastoi kaksi erää väkevästi, taipui kolmannessa ja murtui lopulta neljännessä erässä. Voitto Kerholle kirjattiin kahden tunnin urakoinnin jälkeen erin 3–1.

Kerhon ukrainalaishakkuri Anna Shumenko takoi avauserässä 6 hyökkäyspistettä, 75% tehoilla. Avauserä Kerholle emännän ottein pistein 25–14.  Tässä kohtaa ottelua vaikutti siltä, että Kerho jyrää väkisin helppoon voittoon.

HAKKURI HIIPUI

JymyVolleyn hakkuri, yhdysvaltalainen Jada Burse esitti kuitenkin eriävän mielipiteen. Burse hyökkäsi kahdessa avauserässä väkevästi ja johdatti JymyVolleyn vastoin odotuksia toisen erän voittoon eräpistein 25–17. Lentopallokerhon taso putosi avauserän jälkeen jyrkästi ja yllättäen.

Pitkällä tauolla Kerhon päävalmentaja Giovanni Torchio sai kuitenkin aikaan ryhtiliikkeen. Ennen kaikkea Kerhon syöttö- ja torjuntapeli asettuivat uomiinsa. Burse saatiin kuriin ja JymyVolleyn vastaanottopeli alkoi takkuilla. Näillä eväillä Kerho karkasi lopulta vakuuttavaan voittoon, erin 3–1 ja eräpistein 25–14, 17–25, 25–13, 25–15.

NUORTEN NÄYTÖSTÄ

Ottelussa saatiin etiäinen suomilentiksen tulevaisuudesta. Kotijoukkueen 16-vuotias Kerttu Kilpinen ja JymyVolleyn vasta 15-vuotias Annika Koivuniemi ja vuotta vanhempi Aino Kantokoski pelasivat ennakkoluulottomasti ja kovilla tehoilla.

Koivuniemi, 179 senttinen Kauhavan Wisan kasvatti syötti 3 ässää ja iski ilman ujostelua 9 hyökkäyspistettä. Verkon toisella puolella Kilpinen vastasi lähes vastaavilla tehoilla. Kerhon nuoriso-osastosta esiin nousi myös päätöserän ratkaisuhetkillä vastuuta saanut 17-vuotias Lotta Alatalo, jonka syöttövuorolla Kerho karkasi lopullisesti otteluvoittoon.

ULKOMAANAVUT LAATUPELAAJIA

Lentopallokerhon uudet ulkomaanavut esiintyivät ensimmäistä kertaa kotiyleisölle. Joukkueen peliä pyörittänyt Itävallan maajoukkuepassari Victoria Deisl palkittiin kotijoukkueen parhaana, aiheesta. Yleispelaaja, Israelin maajoukkueessa pelaava Vitalia Marmen ja ukrainalainen hakkuri Anna Shumeiko osoittautuvat selkeiksi vahvistuksiksi. Kanadalaisen Taylor Collombinin näytöt jäivät vielä vähäisiksi.

Kerhon 35-vuotias keskipelaaja Vera Klimovich palkittiin ottelun alla viime kauden Liigan tähdistövalinnastaan. Klimovich osoitti illan ottelussa, että taso on säilynyt ennallaan, mikä lupaa hyvää kauden edetessä. Sama pätee joukkueen kapteeniin Michaela Madseniin, jonka yhteistyö passari Deislin kanssa toimii heti alkukaudesta mainiosti.

Kerho on avannut liigakautensa kahdella voitolla. Alkutahtien perusteella joukkueelta sopii odottaa menestystä myös seurahistorian 33. pääsarjakaudella. Seuraavaksi Kerhon tason mittaa ensi viikon lauantain vieraspelissä OrPo. Kerhon seuraava kotipeli, sunnuntaina 22.10. pelataan Parolan Juteinikeskuksessa, jolloin vastaan asettuu Pihtiputaan LiigaaPloki.