• [Otteluennakko] HPK vs Woman Volley ǀ 4.12.2016 klo 18.00 ǀ Elenia-areena

  Voitosta voittoon marssinut HPK emännöi viikon viimeisessä lentopallon Mestaruusliigan ottelussa rovaniemeläistä Woman Volleyta. Joukkueet tulevat toisille lyhyen ajan sisään hyvin tutuiksi, sillä ne kohtaavat uudestaan heti keskiviikkona.

  HPK nousi tällä viikolla Mestaruusliigan paalupaikalle tavoitettuaan muut kärkiseurat ottelumäärissä. Hämeenlinnalaiset eivät ole vielä ensimmäisen kahdeksan ottelun aikana menettäneet pisteitä, eikä tahti näytä hidastuvan. Päinvastoin, HPK löysi viikolla liigan peräpään joukkueita vastaan vielä uuden vaihteen ja jätti LP-Vampulan ja LiigaPlokin yhteensä kolmesti ilman erässä alle kymmeneen pisteeseen.

  Niinpä suosikista ei ole epäselvyyttä, kun tulikuuma hämäläisjoukkue emännöi viikon kolmannessa kotiottelussaan Woman Volleyta Rovaniemeltä. HPK voitti joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen kolme viikkoa sitten Oulussa puhtaasti 3–0. Tuolloin WoVo pystyi haastamaan HPK:ta ensimmäisissä erissä, kuten monet muutkin liigaseurat, mutta Kerho piti eräsaldonsa puhtaana 18 pistettä tehneen Piia Korhosen johdolla.

  Oulun ottelun jälkeen rovaniemeläiset ovat hävinneet edellisellä etelänreissullaan nollille LP Viestiä ja LP-Vampulaa vastaan, mutta voittaneet LP Kangasalan viisieräisessä viime viikolla. Ennen Hämeenlinnaan saapumista WoVo vierailee Orivedellä lauantaina. Seura on sarjataulukossa puolivälissä eli viidentenä 12 pisteellä voitettuaan kymmenestä ottelusta neljä.

   

  Vaikka HPK onkin pelannut reiluun viikkoon nyt neljä ottelua, joukkue on varmasti vastustajaansa tuoreempi sunnuntai-iltana. Sillä on lauantaina välipäivä, eikä joukkueen ole tarvinnut matkustaa tällä viikolla. Lisäksi HPK on peluuttanut koko 12 pelaajan ydinryhmää järkevällä kierrätyksellä, jolloin kaikki ovat libero Eveliina Rautiaista lukuun ottamatta päässeet lepäämään jo otteluiden aikana. Keskitorjuja Michaela Madsen on myös toipumassa pelikuntoon.

  HPK:n päävalmentaja Luca Chiappini suhtautuu kuitenkin WoVoon vakavasti.

  – Se on aina vaarallinen joukkue. Meidän pitää keskittyä ja olla henkisesti ja taktisesti valmiita, muuten otamme riskejä. Ensiksi keskitymme, sitten katsomme, miten käy, Chiappini ennakoi.

  WoVon tärkein syömähammas on kaksikymppinen virolaishakkuri Kristiine Miilen, joka on tehnyt eniten pisteitä tämän kauden Mestaruusliigassa. Tämän lisäksi Chiappini nostaa esiin WoVon keskustan, jossa pelaavat Jazmine White ja Iida-Emilia Kivimurto sekä passari Heidi Rovanperän.

   

  Eveliina Rautiaisen mielestä peliin ei voi lähteä takki auki, mutta vastustajan tuttuus helpottaa.

  – Meidän on vain pystyttävä keskittymään omaan peliin ja taktiikkaan. Meillä on videomateriaalia heistä ja pystymme katsomaan, mitä he tekivät meitä ja me heitä vastaan. Sitä kautta pystymme parantamaan ja pelaamaan toivottavasti hyvin, Rautiainen sanoo.

  Joukkuehenki on ainakin HPK:lla kunnossa. Tiukassa ottelurypistyksessä harjoituksista on tehty ytimekkäämpiä ja Vampula-ottelun jälkeen joukkueella oli lepopäivä. Siitä huolimatta porukka kokoontui hallille.

  – Tulimme silloin vapaapäivänä hallille saunomaan ja teimme myös pihalla lumienkeleitä, Rautiainen hymyilee.

  – On kiva, että olemme pysyneet koko ajan yhdessä. Ei ole ollut pätkiä, jolloin ei olisi oltu joukkueen kesken. Olemme vain tiivistyneet koko ajan.

  Kauden toisen kohtaamisen jälkeen joukkueet suuntaavat itsenäisyyspäivän vieton kautta kohti Lappia, sillä ne ottavat yhteen viimeisen kerran tämän kauden runkosarjassa jo ensi keskiviikkona Rovaniemellä. Tule ensin kannustamaan HPK voittoon sunnuntaina Elenia-areenalle kello 18!

  Tagit: mestaruusliiga  otteluennakot  hpk  wovo  
    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä