• Italialainen Antonio d'Ambrosio liittyy Hämeenlinnan Lentopallokerhon liigajoukkueen valmennukseen. Hän seuraa tilastomiehenä ja apuvalmentajana päävalmentajaksi siirtyvää Matteo Pentassugliaa, kuten teki jo vuosi sitten.

  Antonio d'Ambrosiolla on hyvin samantapainen työhistoria kuin häntä neljä vuotta nuoremmalla päävalmentajalla Matteo Pentassuglialla. 28-vuotias d'Ambrosio aloitti valmentajauransa alle 20-vuotiaana kotiseudullaan Apulian Altamurassa. Hän on valmentanut sekä tilastoinut pääosin Italian alemmissa sarjoissa.

  Kaudella 2015–16 d'Ambrosio kävi Romanian liigan Targovistessa, mutta on viettänyt kaksi viime kautta "skouttina" Italian A2-sarjan Palmissa ja Olbiassa.

  D'Ambrosio oli päävalmentaja Pentassuglian oma valinta tiimiinsä. Kaksikko tutustui, kun Pentassuglia oli Olbian tilastomies ennen Suomeen lähtöä. D'Ambrosio ottaa siis toisena kautena peräkkäin maanmiehensä entisen pestin.

  – Kun valitaan henkilöstöä, täytyy valita ensinnäkin sellaisia, joihin luottaa. Tiedän, että hän on hyvä persoona. Toiseksi hän on hyvin tarkka ihminen, mikä tekee hänestä hyvän tilastomiehen ja apuvalmentajan. Odotan hänestä samanlaista apua kuin mitä itse olin Lucalle (Chiappini), Pentassuglia taustoittaa valintaansa.

  Tilastomiehen myötä Lentopallokerhon edustusjoukkueen valmennustiimi on valmis ensi kaudeksi. Muutoksia jouduttiin tekemään päävalmentaja Luca Chiappinin vetäydyttyä henkilökohtaisista syistä. Pentassuglian kakkosmiehenä jatkaa d'Ambrosion ohella Sami Stenius. Mukana on osa-aikaisena myös kolmas italialainen, kahdelta viime kaudelta tuttu fysiikkavalmentaja Enrico Cervella.

  Kerholta puuttuu ensi kauden joukkueesta enää 1–3 pelaajaa. Joukkue aloittaa työskentelyn kautta kohti elokuun alussa, valmentajat jo hieman aiemmin.

  – Meidän pitää olla ahkeria. Tästä tulee hyvin haastava kausi, kun pelaamme kuusi ottelua Mestarien liigaa. Se ei tee kalenteristamme helppoa. Nuoren joukkueen ja valmennuksen täytyy kasvaa tällaisissa paikoissa, mutta nuorena kaikki muutokset ovat helpompia, Pentassuglia toteaa.

  Tagit: lentiskerho  apuvalmentaja  tilastomies  valmennus  tiedotteet  Antonio d'Ambrosio  matteo pentassuglia  
    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä