• Hämeenlinnan Lentopallokerhon naisten Mestaruusliigan joukkue lähtee alkaneeseen vuoteen perin oudosta tilanteesta. Täysi-ikäisyyden rajapyykin aikoja sitten saavuttanut 30-vuotias seura vaikuttaa juuri tällä hetkellä enemmän epävarmalta teiniltä kuin kestomenestykseen tottuneelta ja kaiken kokeneelta aikuiselta. Kymmenen Suomen mestaruuden seura taistelee kevätkaudella paitsi paikasta pudotuspeleihin myös joukkueen uskottavuudesta.

  Naisten Liigan runkosarja on edennyt osapuilleen puoliväliin. Lentopallokerho on pelannut runkosarjan 27 ottelustaan 13 ja voittanut niistä vaivaiset neljä. Niinpä joukkueen sarjasijoitus on valahtanut kymmenen joukkueen Liigassa viimeistä edelliseksi. Ei hyvä, ei odotusten mukaista, ei todellakaan.

  Lisäarpia seuran hipiään toi putoaminen joulun alla Euroopan haastajacupissa Tanskan mestari IF Holtea vastaan. Kaikki kunnia hienosti taistelleille tanskalaisille, mutta putoaminen lentiskääpiön mestarille ei varsinaisesti nostattanut joulutunnelmaa. Tohdin ajatella, että kerhon väkevä taustavaikuttaja, napapiirin sankari Ville Kalliomäki odotti pukinkontista täysin päinvastaista pakettia. No, pukki ei pelastanut, joten lienee aika pelaajien ja valmennuksen tarttua toimeen.

  Kevätkauden painopiste kotimaan menestyksessä

  Lentopallokerhon kokenut päävalmentaja, italialainen Giovanni Torchio on onneksi keitetty vuosikymmenten saatossa väkevissä liemissä. Hän näkee syksyn kompuroinnissa myös mahdollisen hopeareunuksen.

  Giovanni Torchio, Lentopallokerhon päävalmentaja:

  — Putoaminen europeleissä heti avauskierroksella satuttaa tottakai, koska halusimme osoittaa tasomme ja menestyä myös kansainvälisillä areenoilla. Emme voi kuitenkaan tuijottaa taaksemme, vaan kaikki energia ja tekeminen on suunnattava tulevaan. Uskon vahvasti, että pystymme reivaamaan kurssiamme isosti ja taistelemaan menestyksestä kevään ratkaisupeleissä.

  Kuluvalla kaudella poikkeuksellisen tasainen Mestaruusliiga tarjoaa periaatteessa katetta päävalmentajan toiveille. Muutamalla kovalla voitolla Kerho kohentaisi asemiaan sarjataulukossa merkittävästi, sillä matkaa vaikkapa viidentenä majailevaan LP Viestiin on maltilliset kuusi pistettä. Mutta, haaveilemalla nousu ensin pudotuspelipaikalle ja sen jälkeen kärkikahinoihin ei toteudu. Pelejä runkosarjassa riittää vielä pelattavaksi, mutta voittoputken pitää alkaa pian, käytännössä per heti.

  Seuraava tilaisuus kasvojenkohotukseen tarjoituu heti kuluvan viikon keskiviikkona 4.1., kun vieraaksi Hämeenlinnaan saapuu väkevää kautta pelaava sarjataulukon kolmonen, Oriveden Ponnistus. Ottelu Loimua-areenalla alkaa tuttuun arki-aikaan klo 18:30.

  Osa pelaajista toipilaina, passarin tontille tunkua

  Lisähaasteen Kerholle heittää pyhien aikaan joukkuetta kurittanut flunssa-aalto. Vielä maanantaina osa pelaajista seurasi harjoituksia sivusta. Oletus lienee, että viimeisetkin toipilaat toipuvat keskiviikoksi pelikuntoon, mutta millaisessa kunnossa flunssan jälkeen jää nähtäväksi. 

  Ykkössarjan Puma Volleysta lainalla oleva passari Sofia Lehto jatkaa ainakin toistaiseksi Lentopallokerhon kokoonpanossa. Se tarjoaa päävalmentaja Torchiolle positiivisen ongelman, kenties mahdollisuuden. Jatkaako euro-ottelusta kuivin jaloin selvinnyt Lehto passarina myös keskiviikkona, vai palaako alkukaudella Kerhon peliä pyörittänyt Jenna Ylivainio avauskokoonpanoon. Aiheellinen ja mielenkiintoinen kysymys.

  Loimua-areenan ottelu näkyy tutusti myös suomalaisen palloilun kodissa, Nelosen Ruutu-urheilussa. Urheilun Setä selostaa. Tervetuloa hallille, tai tilanteen niin vaatiessa kuulolle.

  teksti: Tapio Suominen
  kuva: Tomi Vesaharju

    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä